Coach Yves Herskamp had de boys goed op scherp gezet middels de trainingen , de wedstrijdanalyse van afgelopen dinsdag tegen PEC Zwolle en de voorbereiding op deze wedstrijd tegen Dalen/DSC B1. Vanaf minuut één zetten de Meppelers de Dalenaren onder druk. Weinig ruimte weg geven, kort op de tegenstander zitten en druk op de tegenstander zetten was het advies van de coach. Na 10 minuten werd het publiek getrakteerd op een doelpunt van Rens Rengelink, die overigens 5 minuten later  uit zou vallen met een blessure en werd vervangen door Wiradj Santram . N a20 minuten was het de gretige Willem-Jan Webbink die de bal tegen de touwen werkte na een fout in de defensie van de bezoekers, 2 – 0 . Af en toe deelde Dalen een plaagstoot uit maar de verdediging o.l.v. Niels Haze met voor zich mandekker Bart-Jan Smid, die deze middag een goede gedegen wedstrijd speelde, stond betrouwbaar. Op de vleugels speelden Victor van Saltbommel en Sander Kattenberg, de laatste gaat steeds beter zijn draai vinden op de backplaats. Keeper deze middag was wederom de goed keepende  Tim de Wild die toch een serieuze concurrent van Sam Strijk gaat worden.

Coach Herskamp had in de rust dan ook weinig aan te merken op het spel van MSC al had hij wel zorgen om zijn tweede blessure t.w. Max Meijer, deze werd vervangen door Mart de Kraai. MSC begon zoals het geëindigd was met goed en verzorgd voetbal , de eerlijkheid gebied te zeggen dat het middenveld van de Meppelers alle zeilen moest bij zetten om de opbouw te verstoren. Na tien minuten werd er gescoord door de bezoekers, vanuit een corner, door een onoplettendheid in de verdediging, 2 – 1. Enkele minuten later vergrootte Brian Verhoek de marge weer naar twee door goed druk te zetten op de defensie waardoor deze een fout ging maken en Brian hiervan kon profiteren, 3 – 1. Dalen kwam nog wel op 3 – 2 maar nadat Ruben Hanemaayer de stand op 4 – 2 had weten te zetten middels een goedgeplaatste strafschop gaf Dalen zich over. 15 Minuten voor tijd werd Brian Verhoek vervangen door de andere Hanmaayer, Jeftha die het vanaf de rechterkant mocht gaan doen. Als kers op de taart maakte rechtsbuiten Werner Pol er 5 – 2 van wat ook tevens de eindstand was. Deze middag heb ik een mooi en attractief  spelend MSC gezien. Door deze uitslag bereikt B1 de vierde plaats op de ranglijst, een uitstekende positie voor deze fris spelende ploeg.