Om 10.15 uur werd koers gezet naar Emmen en onder zonnige omstandigheden werd het team hartelijk ontvangen door de leiding van DZOH B1. Om precies 12.00 uur gaf de zeer correct leidende scheidsrechter uit Emmen het signaal dat de wedstrijd kon beginnen. Vanaf minuut één was het MSC dat volop druk zette en de tegenstander geen moment in hun spel liet komen. De jarige  aanvoerder Jari Mooij zweepte zijn kompanen op om scherp en agressief te blijven voetballen en op jacht te gaan naar de voorsprong. Alle linies waren goed gesloten maar het bevrijdende doelpunt bleef nog uit, al waren de voorhoede spelers wel een aantal keren dichtbij. Er was voor de coach geen reden om omzettingen te gaan doen in de rust, de visie was dan ook om net zo te blijven spelen als in de eerste helft en trachten de kansen beter te benutten. DZOH ging iets meer op de aanval spelen en kwamen in de tweede helft een aantal keren vaker voor  keeper Sam Strijk. Met nog 15 minuten te spelen was het MSC dat verdiend de leiding nam. Verdediger Jari Mooij zette met een fantastische steekpass Willem-Jan Webbink vrij voor de keeper, die op zijn beurt hard en meedogenloos de bal achter de goalie van DZOH werkte. Het ijs was gebroken en MSC kon de wedstrijd helemaal naar zich toe trekken. Het omgekeerde gebeurde echter, de emmenaren gingen alles of niet spelen en Sam Strijk moest met zijn kwaliteiten alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. In de allerlaatste seconde kwam de onverdiende gelijkmaker toch op het scorebord te staan door een ongelukkige actie rolde de bol tergend langzaam over de doellijn waardoor de eindstand 1 – 1 werd. MSC B1 heeft duidelijk twee punten laten liggen in Emmen en verloor daarmee ook de koppositie in de derde periode .