Na een voorbereidende gesprek waar de bedoelingen van de trainer aan de van een uitgewerkte tekening en waar de afspraken besproken werden mochten de jongens zich voorbereiden op de wedstrijd.

Tijdens de warming up leek het er al op dat het een zware wedstrijd zou worden. Of het lag aan het tijdstip of aan de grote van de jongens uit Wanneperveen.

Na het eerste fluit signaal begonnen de jongens goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Wel was het even zoeken want er speelden twee nieuwe spelers mee. Patrick die ondanks zijn blessure weer langzaam probeert terug te komen en Tijn die het voetballen weer wil oppakken. Op de bank zat Loek die ondanks zijn blessure toch wissel wou staan en eventueel invallen, wat hij trouwens in de eerste wedstrijd goed deed.  Na wat speldprikken in het begin van beide kanten mocht Oranje Zwart de wedstrijd openen in de 15de   minuut. Na wat duidelijke woorden achterin stelden de jongens zich weer scherp wat eigenlijk resulteerde in de gelijkmaker. Door een geplaatste diepte bal vanuit achteren werd Ilias in stelling gebracht waar hij mocht scoren. Helaas keken de jongens al weer snel tegen een achterstand op. In de 18de minuut mochten ze wederom scoren. Door onoplettendheid stond er een speler helemaal vrij.

Gelukkig bleef Msc wel gewoon door spelen en bleven ze aanvallend spelen. Door goed doorzetten kreeg Pepijn een grote kans maar werd uit onreglementair gestopt en kwam hij lelijk in botsing met een tegenstander. Florian mocht de strafschop nemen en wat hij liet zien op een training deed hij nu ook. Stand 2 – 2 na 35 minuten voetballen. Helaas mochten de jongens hiervan niet lang genieten want na een minuut stond er wederom een doelpunt op het scorebord en keken de jongens weer tegen een achterstand aan.

Tijdens de rust werd er al langs de lijn zachtjes gesproken over de tweede helft. Zullen de jongens van Msc net als de vorige wedstrijd in de tweede helft beter terug komen. Zou dit het gevaar zijn van de B2. Vol spanning werd er gewacht op de jongens.

Na het fluit signaal voor de tweede helft werd en gelijk druk gezet naar voren en gezocht naar de derde gelijk maker. Al in de 52ste minuut mocht Ilias voor de tweede keer scoren. De hele tweede helft bleef Msc aanvallend voetballen. Men was de betere partij en kreeg men ook genoeg kansen alleen mocht de bal er niet in. Het bleef spannend want gaande weg kregen beide partijen kansen.

Helaas kreeg de wedstrijd in de laatste kwartier  een steeds meer grimmiger karakter. Misschien omdat Msc niet de winnende doelpunt mocht maken, of omdat de tegenstander steeds meer fysieke begon te voetballen. Maar het kon ook liggen aan de spanning wat mondeling werd geuit door het mee gereisde publiek. Die zich zeker steeds meer liet horen als ze niet eens waren met de scheidsrechter, die naar mijn inziens redelijk goed floot. Het werd steeds minder prettig waarbij er soms duidelijk taal werd gesproken wat helaas niet ten goede van de wedstrijd kwam.

Mijn complimenten aan alle spelers die gelukkig zich niet helemaal lieten mee slepen en bleven voetballen om toch de drie punten hier te houden. Ieder speler heeft tot aan het laatste fluit signaal inzet getoond. Als eind resultaat werden de punten onderling verdeeld. Onze eerste punt.

We gaan deze week op bepaalde punten hard trainen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd uit tegen Genemuiden.