Dat Ron Hogervorst met dit team flink aan het werk is geweest, dat was echt zichtbaar in deze wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in een 0-1 met de rust. Verdiend, dat wel.
Echter er was een ‘bijzondere’ scheids in het veld, waar terdege verstandig mee omgegaan diende te worden.
Tijden de thee kregen onze mannen een fikse waarschuwing voor de scheids die geen enkel praatje dulde! Helaas het leek tegen dovemans oren…het pakte heel snel in de tweede helft anders uit.Ondanks dat het inmiddels 2-0 werd, door weer een goal van Roy Knipmeijer en terwijl het voetbal van B2 vol overgave gespeeld werd, kreeg de wedstrijd een ‘grimmig’ sfeertje in beide teams. Er werd veel commentaar geleverd op elkaar, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig was. Christiaan Wester verdween na 5 minuten al naar de douches, met rood. Te zwaar gestraft, ben ik van mening. Zijn woorden waren “ik ben niet doof…” Dit had ook gekund met ‘een 5 minuten’ wellicht…
Zo werd het 2-2, en Havelte zette nogmaals aan tegen ‘onze 10’, echter door goed te blijven voetballen en inzet te tonen gebeurde er iets waar we op hoopten: B2 scoorde met 10 man nogmaal 2 maal! Wederom 2 maal Roy Knipmeijer: 2-4 ! He noem je dat? Een hattrick+ ? Telkens door goede ondersteuning van de vleugels en het middenveld: Oussama, Abert-Jan, Wessel, Arjen en Jeroen.
Toen ploseling de vlam in de pan: een foute opmerking van Iliass. Ook hij kon met rood gaan douchen.
Het werd nog grimmiger, waarbij B2 het moest zien dicht te houden met naast de talentvolle keeper (Tim Veenema) nog slechts 4 spelers in verdediging: Richard, Steven en Erik achterin. Dat lukte. De volle 40 minuten liet de scheids niet spelen…
Wat heben we geleerd? Met vooral inzet, en met het juiste voetbal kom je er. Speel altijd tegen je tegenstander en nóóit tegen de scheidsrechter. Speel met je voeten en niet met je mond. Blijf sportief, tot in de kleedkamer (helemaal als je gast bent bij een ander). Mooie uitslag! Dat wel.