Middenvelder Elon Wassink was bereid om in deze wedstrijd onder de lat te gaan staan. De wedstrijd ontvouwde zich als een prachtig kijkspel waarbij alle linies maximaal hun best deden. De keeper bleef rustig bij schoten op het doel en nam zijn tijd bij de spelhervattingen. Sober keepen is ook een kunst!
De verdediging speelde met het mes tussen de tanden en deed een aanslag op de moraal van de tegenstander. Er ontstond al snel gemopper bij de Ter Apel, versterkt door de alsmaar schreeuwende leiding. Men had de tegenstander onderschat en de spelers van Ter Apel gingen nu theatraal aandacht vragen bij de scheidsrechter. Deze was gelukkig onverstoorbaar en liet de mannen stevig voetballen.
Via de flanken werd het middenveld met verzorgd spel bereikt. De spelers gaven veel druk naar voren en bedienden de voorhoede met splijtende passes. En daar wist de aanval van MSC wel raad mee. Hier was veel snelheid aanwezig. Dit resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong. De mannen van MSC zetten nog een tandje bij en kwamen in de eerste helft niet mee in gevaar.
Ook na de rust een zelfde speelbeeld. MSC vastberaden om geen tegendoelpunt te incasseren en Ter Apel wanhopig op zoek naar een aansluittreffer. MSC kreeg verschillende kansen om de wedstrijd af te maken.  Een bal op de paal ging net niet over de lijn. De krachten leken bij de voorhoede wat weg te vloeien en de sterk spelende keeper van Ter Apel werd niet gepasseerd.
Ter Apel maakte onverwacht de 1-1 en zette alles op alles om alsnog te winnen. Maar de mannen van MSC gaven zich niet zomaar gewonnen. Uiteindelijk moest MSC in de laatste minuut door een klutsdoelpunt capituleren. Een onverdiend en zuur verlies.
Gelukkig waren de mannen ook wel trots op het vertoonde spel en de getoonde inzet. Zelfs de tegenstander sprak met respect over de geleverde prestatie.  Met recht een boeiende wedstrijd om naar te kijken wat aanknopingspunten biedt voor het vervolg van de competitie.