MSC begon zeer slecht aan de wedstrijd en het was Stiens dat de aanval zocht. De eerste kansen waren dan ook voor de meiden uit Stiens. MSC creëerde ook wel wat kansjes maar echt uitgespeelde kansen leverde dat nog niet op. De grootse kans kwam uit een voorzet die Bianca naast schoot waarbij ze misschien beter de bal had kunnen laten lopen voor Michelle. Na geklungel in de verdediging komt Stiens op voorsprong; de spits van Stiens kan alleen doorlopen op Grietje en straft het geklungel keihard af. Misschien hadden de meiden dit nodig want hierna komt MSC beter in haar spel en neemt het, het spel over. Kansen volgen voor Michelle, Rachel en Selina maar telkens is het de keepster die goed redt en haar ploeg op de been houdt. In de 20e minuut wordt de stand gelijk. Veerle geeft een mooie steekbal door het midden, Rachel is er eerder bij dan haar tegenstander en rondt beheerst af. Gelijk hierna komen de dames zelfs op voorsprong. De aanval begint bij Veerle zij stuurt Selina weg. Selina houdt het overzicht en legt de bal keurig voor en van dichtbij knalt Rachel haar 2e van de middag binnen. Stiens is het op dat moment een beetje kwijt. MSC zet nog maar eens een aanval op dit keer begint het bij Karin zij legt de bal echt perfect klaar voor Bianca helaas komt zij niet uit met haar passen en blijft het 2-1. Op slag van rust volgt er dan nog een corner. Michelle legt de bal panklaar voor Veerle die de 3-1 binnenkopt. Met deze stand gaan we rusten.

 

Na de rust komt Maaike erin voor Bianca die achterblijft in de kleedkamer. De eerste beste aanval gaat een doelpunt opleveren. Een schot van Selina wordt geblokt met de handen. De goed fluitende scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Michelle benut dit buitenkansje en zo staan we op 4-1. Je zou denken dat de meiden de wedstrijd nu lekker kunnen uit voetballen maar niks is minder waar. Binnen 10 minuten hebben de meiden uit Stiens de achterstand tot één doelpunt teruggebracht. De 4-2 valt na een strakke voorzet van Stiens. De 4-3 komt voort uit niet ingrijpen door de verdediging en als Grietje dan uiteindelijk ook het schot los laat kan simpel worden binnen getikt. MSC recht hierna de rug en gaat weer op zoek naar een grotere voorsprong en dat gebeurt. Een mooie actie van Michelle waarbij de keepster in eerste instantie redt wordt binnen getikt door een goed mee lopende Willeke. We zitten dan op 5-3 maar Stiens blijft er in geloven en wordt daarvoor beloond. Wederom wordt er slecht verdedigt en zo schiet de spits van Stiens de bal van rond de 11 meter keihard in de rechter kruising 5-4. Er staan dan ongeveer nog 10 minuten op de klok en dat worden benauwde minuten. Stiens gaat alles of niets spelen en MSC houdt alleen nog maar tegen. Het voetbal zit er dan niet meer in maar spannend blijft het wel tot de laatste minuut. Het is MSC dat het duel beslist. Vlak voor tijd geeft Rachel een lange bal op haar zus en die rondt beheerst af: 6-4 en hiermee is het beslist. Stiens heeft geknokt voor wat het waard was maar MSC was deze middag toch de betere ploeg. Hiermee hebben de meiden zich geplaatst voor de kwartfinale van de beker. De tegenstander die MSC zal treffen komt uit het duel GOMOS-ONT. ONT wist deze wedstrijd te winnen met 1-6. Zoals het nu lijkt wordt de kwartfinale gespeeld op zaterdag 29 maart in Meppel.

 

OPSTELLING: Grietje ten Hoor, Karin Bouwman, Irene Rodermond ( 85e min Myrthe Lugtmeier), Jentine Baaiman, Janine Kelder, Willeke de Boer ( 60e min Lisa Snijder), Veerle Ulrich, Selina Tien, Michelle Boekweg, Bianca Denekamp ( 45e min Maaike Gommans), Rachel Boekweg.

 

Volgende week begint dan eindelijk de competitie weer voor de meiden. In de voorjaarspoule zal dan geprobeerd worden om promotie af te dwingen naar de 3e klasse. Volgende week mogen ze daar aan beginnen thuis tegen de Blesse. Aanvang 13:00 uur.