De wedstrijd tegen JVZ was op voorhand de meest interessante van de bekerweek. De jongens en meiden uit Zuidwolde zitten namelijk ook bij MSC D1 in de competitie en dan is zo’n bekerwedstrijd een mooie gelegenheid om eens te kijken waar je als team ten opzichte van een competitiegenoot staat. Welnu, dat viel gelukkig erg mee. JVZ D1 was in de eerste 10 minuten de bovenliggende ploeg. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens. De jongens, maar zeker ook de meiden, uit Zuidwolde waren fysiek duidelijk in het voordeel en daar moesten de mannen van Arjan en Michiel zich even op aanpassen. Na een minuut of 10 viel de schroom van hen af en nam MSC D1 het initiatief definitief over.

Door een prachtige goal van Jeen ging MSC D1 met een 0-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft bleef MSC D1 de bovenliggende partij. De ene na de andere aanval rolde op het doel van JVZ D1 af. Helaas meestal eindigend in een corner (10 in totaal) of in de handen van de prima JVZ-keeper. Ook Stue greep twee keer attent in. Door doelpunten van Juliën (2) en Kai werd het uiteindelijk 0-4 voor een sterk spelend MSC D1.

Twee dagen later kwam vv Hoogeveen D1 naar Ezinge. De blauw-witten verloren eerder van JVZ en wonnen van FC Meppel. Een geconcentreerd spelend MSC D1 zou dus van Hoogeveen moeten kunnen winnen, zo was de verwachting vooraf. Dat bleek al snel te kloppen. In de eerste minuut was het door een goal van Juliën al raak en een minuut later knalde Julian via onderkant lat de 2-0 binnen. Daarna werd het spel van MSC D1 wat rommelig en onrustig. Er werd te veel met de bal gelopen. Gelukkig kwam aan het einde van de tweede helft de rust weer wat terug in het spel van MSC D1. Wat gelijk tot de 3-0 door Mads en de 4-0 door Juliën leidde. Stue wist daarna door goed uitlopen 2 gevaarlijke Hoogeveen counters te neutraliseren, waardoor MSC D1 met een 4-0 voorsprong richting de limonade ging.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Een eigen goal van Hoogeveen na weer een goede corner van Julian betekende 5-0. Direct daarna viel de eerste – en zoals later zou blijken de enige – tegengoal in drie bekerwedstrijden. Door mooie goals van Jason en Jeen zou het uiteindelijk 7-1 voor MSC D1 worden. Door in de beker dus en lekker wat zelfvertrouwen getankt voor de competitiestart. Een prima voetbalweek dus. Dit werd op zaterdagavond en –nacht gevierd met een knallende afterparty met overnachting in de tuin van Annette, Dennis en Stue.

De oefenpot tegen SC Genemuiden die voor 1 september op de rol stond is vanwege schoolkampverplichtingen en blessures afgelast. Op 5 september start MSC D1 de competitie tegen RKSV NEO D1. De mannen uit Borne komen dan op bezoek in Meppel. De wedstrijd start om 11.30 uur op veld 8. Kom gerust kijken en steun MSC D1 bij het debuut op divisie-niveau.