Ook bij MSC Meppel worden alle scheidsrechters elk jaar tijdens de “Week van de Scheidsrechter” bij ons in het zonnetje gezet. Dit wordt verzorgd door de supportersvereniging van MSC.
Waarom de scheidsrechters bedanken? Omdat al deze stoere mannen en vrouwen elk weekend weer klaar staan voor de vele verenigingen die ons land rijk zijn. Vaak geheel belangeloos staan deze toppers elk weekend weer op het veld om ervoor te zorgen dat iedereen die voetbalt wedstrijden kunnen spelen onder supervisie. Voor dag en dauw staan ze vaak op om op tijd bij de vereniging te zijn, om de velden te controleren, enz. Al vroeg beginnen vaak de wedstrijden van de kleinsten, waar vaak opvoedend gefloten wordt. Hier gaat het nog meer om het leren van de regels aan deze spelertjes. Opvoedend fluiten op een manier zodat al deze kinderen met plezier elk weekend weer naar het voetbalveld toe komen. Hierna is het vaak de beurt aan de wat oudere jeugd, en hier wordt het fluiten al een stuk serieuzer. Niet alleen meer opvoedend fluiten, maar ook vaak corrigerend fluiten, waarbij vaak nog wordt uitgelegd waarom een bepaalde keuze gemaakt wordt. In de middag en op zondag is het dan vaak de beurt aan de senioren. Zo offeren vele scheidsrechters vaak hun vrije weekenden op, zodat iedereen plezier kan beleven aan de sport. Helemaal nu met het Coronavirus op de loer zijn deze mensen steeds belangrijker. Zowel op het veld, als ook buiten het veld hebben ze bij onze vereniging een actieve rol. Als scheidsrechter, maar ook als steward tijdens drukbezochte thuiswedstrijden staan ze elke week hun “mannetje”.
Dit is de reden dat we als vereniging elk jaar één week lang deze mensen bedanken, en om onze waardering te uiten in de vorm van een attentie. Onze eigen clubscheidsrechters, maar ook de KNVB-scheidsrechters die het hele land vaak doorreizen om wedstrijden te begeleiden.
Dus scheidsrechters, bedankt!!! Zonder jullie zouden er geen voetbalwedstrijden zijn!!!

De eerste attenties zijn afgelopen weekeinde al uitgereikt. Komend weekeinde wordt er nogmaals aandacht aan de actie besteed.