‘Het viel gisteravond niet mee om een Alcideaan te zijn…Terechte overwinning van @MSCMeppel op ons zeer jeugdige ZA1.’ Dat viel er vanmorgen op het Twitter-account van Alcides te lezen. En een volkomen terechte conclusie natuurlijk ook, want een veel volwassener spelend MSC overliep zaterdagavond op een nat en winderig sportpark Ezinge de geel-zwarte stadgenoot die blij mocht zijn dat het uiteindelijk bij ‘maar’ 7-1 bleef.

In de beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat het verschil tussen beide ploegen aan het einde van de avond zo groot zou zijn. MSC had dan wel een optisch overwicht, Alcides gaf verdedigend geen krimp. De bezoekers kregen zelfs een goede kans om de score te openen, maar zagen de bal naast de goal van Marc Holterman verdwijnen. Na ruim 20 minuten was het wel raak. Nadat Soufiane Elkadouri al een waarschuwing had afgegeven door de bal tegen de kruising te schieten, was het de getructe aanvaller die attent reageerde en Alcides-doelman Pim Lammerink verschalkte: 1-0. Het bleek het startsein voor een complete overrompeling door de thuisploeg. Niet veel later mocht Lotfi El Kathari alleen op Lammerink af. De doelman redde knap net als op een inzet van Bjorn Lefferts. Toen Soufiane Elkadouri die eerst geluk had toen de scheidsrechter Leon Nanninga hem in een opstootje met geel bestrafte in plaats van een andere kleur, wel Lammerink omspeelde en 2-0 binnenschoot was het verschil al gemaakt. Althans zo leek het, want uit het niets kwam Alcides via een fraaie treffer van Jorrik Arends op 2-1. Het verschil werd daarna snel weer twee doelpunten. De prima leidende scheidsrechter Nanninga legde na een handsbal de bal op de stip. Jort Veelo zette zich achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd door de goed keepende Lammerink. De corner die volgde was wel raak. Bjorn Lefferts reageerde allert toen de Alcides-defensie inclusief Lammerink stonden toe te kijken hoe Lefferts vanaf drie meter ongehinderd raak kon koppen: ruststand 3-1.

Wind in de rug
Na rust, met de wind in de rug, probeerde Alcides nog het duel te kantelen. Dat had ook wel gekund wanneer het veldoverwicht kansen had opgeleverd. Maar meer dan wat schoten boven en naast het doel van Holterman kwamen de Alcideanen niet. MSC bleef veel gevaarlijker en toen het na 65 minuten via Jort Veelo 4-1 scoorde was de wedstrijd beslist. Alcides liet de kop hangen en dat Elkadouri, Dave Everts en Stefan Boers de eindstand op 7-1 bepaalden was ook niet verwonderlijk gezien het grote aantal kansen dat ook nog gemist werd. Enige smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor invaller Tim Veenema. Hij moest na een onbesuisde actie terwijl het de wedstrijd daar helemaal niet toe was, terecht het veld verlaten. Dat een aantal wisselspelers van Alcides daarna het veld invlogen om verhaal te halen was natuurlijk ook niet handig. De scheidsrechter deelde daarvoor ook nog een aantal gele kaarten uit en dat was terecht.