MSC viel in de eerste helft gedoseerd aan en kwam al na zeventien minuten op 0-1 toen Stephan Besuijen met een dieptepass werd bereikt. Diens stiftbal kwam in eerste instantie tegen de lat, maar in de rebound kopte Besuijen alsnog strak raak. Lang konden de Meppelers niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later betekende een afstandsschot van Ties Booltink de gelijkmaker. Deze 1-1 was tevens de ruststand.
Na de pauze ging MSC achterin een op een spelen omdat de uitslagen van de andere ploegen in de gevarenzone ongunstig uitvielen. Tjisse Kerkstra zorgde als invaller voor extra aanvallende impulsen. In de 63e minuut kwamen de Meppelers opnieuw op voorsprong en opnieuw was Besuijen de doelpuntenmaker. Hij werd aangespeeld door Menno van Dam, kapte z’n directe tegenstander uit en schoot feilloos raak: 1-2. Zes minuten later werd het zelfs 1-3 door een goal van Yves Heskamp, op aangeven van Jos Fidom.
Berry Breems bracht zo’n tien minuten voor tijd de spanning nog even terug (2-3) maar verder liet MSC het niet meer komen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Raymond Schipper uit Heerhugowaard was de ontlading begrijpelijkerwijs groot in het Meppeler kamp. De overwinning was verdiend te noemen, vooral op basis van een hartverwarmende portie strijdlust.