Na fout uitverdedigen bij RKHVV, in de zesde minuut, wist Calos Lopes Macedo een voorzet af te leveren die door Jos Fidom net niet binnen gegleden werd. RKHVV antwoordde met een verrassend schot van Omar Nejjari, dat gekeerd werd door MSC doelman Marc Holterman. Macedeo kreeg na een hotseknots-situatie achterin bij RKHVV een enorme mogelijkheid die hij hard over joeg. En na 20 minuten kreeg niemand van MSC de bal tegen de voet na twee gevaarlijke corners.

De ploeg uit Huissen kreeg vervolgens de beste kansen, maar MSC doelman Holterman was een sta in de weg. Eerst stopte hij een onschuldig lijkend schot van Keverly Albertus met hulp van de lat ternauwernood en Holterman tikte schoten van Leon Pruis en Cem Kose over de lat. Na 37 minuten was MSC weer gevaarlijk. RKHVV verdediger Jordy Geilen onderbrak echter op het allerlaatste moment een gevaarlijke combinatie van Macedo en Jos Fidom. Fidom schoot desondanks nog voorlangs.

Dat duo was een minuut na de pauze wel succesvol. Fidom, verstuurde de voorzet, RKHVV doelman Jop Hemink aarzelde en Macedo schoot raak: 1-0. MSC leek daarmee het kruit verschoten te hebben. Holterman moest ingrijpen op een schot van Joey de Haan en een inzet van Albertus. Jelmer Goedhart kopte na een corner van Leon Pruis over. Pruis schoot na 68 minuten ook nog eens snoeihard op de paal. De 1-1 hing in de lucht en die viel na 77 minuten. Holterman stopte nog een schot van Nejjari, maar was kansloos op de rebound van Geilen.

Missers MSC

MSC kreeg weer de controle over de wedstrijd en de Meppelers kregen een paar niet te missen kansen op een nieuwe voorsprong. Macedo schoot voor open doel naast op aangeven van Bjorn Bakker en een kopbal van Justin Benjamins werd door Pruis van de lijn gehaald. Benjamins schoot in de 89e minuut de bal na een combinatie met Macedo geheel vrijstaand van een meter of twee op de lat. In blessuretijd stuitte Macedo nog oog in oog met Hemink op de RKHVV doelman. Ondanks de gemiste kansen speelt MSC donderdag in Den Haag de eerste halve finale thuis tegen HBS, de nummer 13 van de topklasse.

Spannend

“Het was een leuke en spannende wedstrijd”, zei MSC trainer Leo Blom na afloop. “We speelden beide op de aanval en RKHVV heeft een goede ploeg. Toch had ik gaande de wedstrijd steeds meer het idee dat we het zouden redden”. Toch had MSC het in de tweede helft even moeilijk. “We speelden met vier man te diep vooruit. Eentje moet dan het middenveld pakken om hun diepe bal eruit te halen”.

BelachelijkVoor MSC wacht dus donderdag in Den Haag HBS. “Belachelijk”, foeterde Blom over die midweekse wedstrijd. “Typisch weer de KNVB. HBS heeft twee weken rust gehad en wij spelen drie wedstrijden in zes dagen. Waarom spelen we die eerste wedstrijd niet op zondag. Het kan allemaal toch wel een weekje later?”

Foto’s: Ron Wielhouwer en Leo de Harder