Zaterdagmorgen om 7.45 in stromende regen vertrokken. Gelukkig was het aangenaam warm in de kantine en de koffie goed.

Zowel de ouders als de spelers waren voor deze wedstrijd redelijk gespannen. Enerzijds door de slechte wedstrijd van 14 dagen geleden, anderzijds door de tegenstander die op dat moment derde op de ranglijst stond met evenveel punten als MSC c1. Als je dan ook nog weet dat ze met 2 0 hadden gewonnen van Alcides c1 en met 7 0 van Genemuiden c1, weet je ook dat het geen appeltje, eitje gaat worden.

Van af het eerste fluitsignaal zaten onze jongens er boven op. Met de wind in de rug werd er snel gecombineerd, veel leuke combinaties en vooral veel druk op de tegenstander. De keeper van Bergum, de lat en de paal voorkwamen dat we al heel snel op grote voorsprong kwamen. Wel kwamen we door een knappe doelpunt van de linksbuiten op een 1 0 voorsprong. Even later werd het door een knap doelpunt, uit een moeilijke hoek door de spits van Bergum 1 1.

Even hielden we ons hart vast maar onze jongens bleven lekker door voetballen en kregen daardoor veel kansen. Nog voor de rust werd opnieuw gescoord, deze keer door onze laatste man, die met een corner mee naar voren was gegaan.

Met een goed gevoel gingen we de rust in, hoewel we beseften dat het na de rust tegen de wind in nog geen gelopen race zou zijn.

Maar blijkbaar vonden onze jongens dat ze de trainer en hun vaste aanhang niet opnieuw mochten teleurstellen. Er werd direct weer druk gezet en al snel resulteerde dat in een derde doelpunt, ditmaal van een middenvelder, die de stand op 3 1 bracht. Blijkbaar vonden ze deze stand nog niet voldoende want ze bleven goed voetballen om de score op te voeren. Ik moet wel vermelden dat ook Bergum bleef voetballen en nog enkele mogelijkheden kreeg om tot scoren te komen. Tenslotte bracht onze rechtsbuiten de stand op 4 1 en was de wedstrijd gelopen. 

Omdat Alcides c1 4 4 gelijk speelde tegen Sneek c1 werd de achterstand verkleind en doet MSC c1 weer volop mee.

Ik mag hopen dat C.W. volgende week weer voldoende hersteld is, zo niet dan moet U het nog maar een keer met mij doen.

 

Aldus,

P.S.