Vorige week werd met goed gegroepeerd spel  en veel inzet Alcides C1 van het eigen kunstgras geveegd: 0-5 .  Na een wat stroeve start kwam Alcides eigenlijk niet meer in het stuk voor. De MSC voorhoede met een ongrijpbare Marcel –hij scoorde drie keer- was deze dag erg doeltreffend. Bij rust was de stand al 0-2 en toen snel daarna ook de 0-3 viel was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Via goals van Gijs en een prachtig afstandsschot van Dennis werd de eindstand bereikt. In het MSC doel hadden Frank en later Wouter nauwelijks iets te doen.

Dit was een mooie opsteker voor de wedstrijd tegen Meppel C1 dat de derde club uit de bekerpoule De Weide uit Hoogeveen knap op 4-4 had gehouden. Na een gelijkopgaand begin trok MSC het initiatief naar zich toe wat resulteerde in een aantal goede kansen. Het was echter  weer Marcel die de wedstrijd openbrak met een prachtige individuele actie nadat hij goed de diepte in was gestuurd door Dennis.  Ook hierna bleef MSC de betere ploeg ,het verzuimde echter om de kansen af te maken. Tot de 24e minuut dan want toen was het wel raak: een vrije trap van Guido kwam op het hoofd van Marcel terecht die de bal maar half kon verwerken. De doorgekopte bal was echter een prooi voor de attente Lars die als kleinste speler op het veld de keeper met het hoofd kansloos  liet:  de 2-0 stond op het bord. FC Meppel leek geknakt en bereikte met de nodige moeite zonder verdere kleerscheuren de rust.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. MSC leed veel balverlies over het hele veld en zelfs in de achterhoede werd nonchalant en soms arrogant gespeeld . Dit werd door FC Meppel genadeloos afgestraft. De verder foutloos keepende Wouter was te ver zijn doel uitgekomen en werd met een lob gepasseerd: 2-1.  Pas toen stroopte MSC de mouwen weer een beetje op en het kreeg een unieke kans op 3-1 toen Mark in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De terechte strafschop werd echter door Gijs gemist, de keeper koos voor de goede hoek. Hierna werd de wedstrijd grimmiger wat leidde tot een aantal opstootjes  en een gele kaart voor een FC Meppelspeler.  Echt serieus kwam MSC niet meer in de problemen zodat uiteindelijk verdiend werd gewonnen.

Foto van de F-side van MSC C1: Opa Padding-3e van links-trakteerde na afloop op een lekkere snack