De eerste helft liet niet het C1 zien zoals dat er moet staan. Door een aantal mutaties moest er op diverse posities geschoven worden met als resultaat dat er de eerste helft zenuwachtig gevoetbald werd. Geen agressiviteit en dat had JV Oostenburg snel in de gaten en met name de voorhoede. Het was ook de verdienste van de Friezen dat na 10 minuten de rechtsbuiten, middels een loopactie, de 1-0 liet aantekenen. Beetje bij beetje kreeg MSC meer grip op het spel en zo werd de tegenstander diverse keren onder druk gezet. 5 Minuten voor het rustsignaal kwam de gelijkmaker, de ploeg en trainer snakten naar de thee.
De 15 minuten pauze werd door de trainer dan ook volop benut om een aantal omzettingen  door te zetten. Achterin werd meer rust gecreëerd en dat werkte in alle linies door. Na 3 minuten in de tweede helft kwamen de meppelers op een 1 – 2 voorsprong , waarna de 1 – 3 ook snel volgde.          JV Oostenburg was in deze fase al knock-down, de schiettent werd open gezet en uiteindelijk tekende de scheidsrechter, die overigens perfect de wedstrijd leidde, af op een 1 – 6 overwinning voor MSC C1. Vooral de acties in de tweede helft waren bij vlagen fantastisch, dit geeft goede moed voor de eerst komende competitie wedstrijd tegen de koploper Genemuiden C1, zaterdag 1 okt a.s.