MSC kwam om 09.15 aan in Hoogeveen en ging naar de warme kleedkamers. De ouders zoals gewoonlijk een bakkie koffie in de kantine. En de 2 meegereisde kinderen Loes en Sophie zaten lekker bij hun ouders . In de kleedkamer zei Jarno de gewoonlijke dingen die hij elke week zegt en dat we moesten oppassen voor hun lange snelle linksbuiten die de meeste goals maakt van hun team. Toen konden we lekker omkleden met de prachtige muziek die Maarten luistert: Around van Julia, die meedeed aan het junior song festival. Later kwamen de leuke liedjes en was iedereen blij en had zin in de wedstrijd. Iedereen wilde winnen en ook iedereen had het gevoel dat we gingen winnen.

De warming-up verliep niet al tegoed en we waren niet allemaal warm doordat het veld waar we moesten spelen bezet was door andere teams die ook moesten voetballen. We hebben op 4 verschillende velden de warming-up gedaan en dan ook nog op velden die niet zo mooi waren als de velden bij MSC.

Toen kon de wedstrijd eindelijk beginnen…

MSC speelde heel aanvallend en wilde maar al te graag scoren, maar het gebeurde niet. Meerdere aanvallen werden bij de beslissende pass afgeslagen of het schot ging net over of naast. MSC was heel agressief en Patrick pakte zijn man een paar keer goed aan. De Weide had af en toe ook een paar goede counters en kwamen er zo goed uit met hun sterke middenvelders. Dat leverde op een gegeven moment een vrije trap op voor hun op ongeveer 22 meter voor ons goal. Jarno (onze doelman) zette zijn muur neer en Yves ging bij de tweede paal staan. Het schot kwam over de muur heen en Jarno kon hem net niet goed vastpakken, maar Yves stond ook nog in het goal en kon de bal wegwerken. De counter leverde een aanval op en een corner op. Patrick nam de corner, de bal ging dwars door de verdediging maar leverde uit eindelijk niks op.

Toen kwam MSC met een goede aanval er wel een keertje uit, maar Thom kon de bal niet goed controleren. Er stonden 2 mensen om Thom heen, maar toch draaide hij met een prachtige pirouette er weg van zijn directe tegenstadenrs, Messi had dat niet nagedaan en kan er jaloers op zijn. Thom gaf de bal voor en kwam bij Wesley, Wesley kon hem niet goed aannemen door het knollenveld. Hij wist de bal toch nog te geven aan onze geweldige spits Maarten die vorige week drie keer had gescoord, hij schoot hem langs de doelman hoog in het net; 0-1 voor MSC. Er kwamen nog veel meer aanvallen en dat leverde heel veel kansen op. Zo ook een corner die Patrick weer nam. Dit was ook een goede corner maar leverde uiteindelijk weer niks op. MSC stond nog maar met 0-1 voor terwijl het al 0-6 had kunnen staan. Toen kwam de bal voor Wesley, hij had een goede actie maar werd tegen zijn been aangeschopt en we kregen een vrije trap. Patrick nam hem en Maarten schampte de bal met zijn voorhoofd en dit leverde een goal op; 0-2 voor MSC. Vlak voor tijd kwam de Weide er toch nog een keer leuk uit en de verdediging kon niks meer doen, het was één op één met hun spits en onze keeper; helaas een goal. 1-2. Toen floot de scheids af voor de rust

In de tweede helft was de Weide veel beter aan het voetballen maar nog steeds niet zo goed als MSC. We kwamen er nog steeds goed uit en dit leverde veel kansen op, maar weer geen goals. Bij een corner werd een bal weggewerkt en zo kwam de bal bij Yves, die een kansloze bal de lucht in schoot. Toch kwam hij bij Wesley die de bal dood op zijn voet legde, zijn man voorbij ging en hem er in schoot; 1-3 voor MSC. Zo kon MSC de wedstrijd uitspelen met af en toe kansen die net over of naast gingen. De Weide had ook kansen maar die waren lang niet zo groot als de kansen van MSC.

Al met al heeft MSC goed gespeeld, ook al had er veel meer ingezeten. Zo gaan we met een goed gevoel de winterstop in. Op de derde plek met slechts zes punter achter de koploper kunnen we tevreden zijn voor nu.

Yves Spruijt