Eenmaal door de noordoost polder gecrost kwamen de mannen van MSC C1 aan bij Flevoboys. Het was op z’n zachtst gezegd koud, heel erg koud. Dit leidde tot een boel geklappertand tijdens de bespreking. MSC moest het doen zonder 2 van de toch wel belangrijkere spelers (Daan met een gebroken pols en Willem met een zware blessure aan zijn knie.) Eenmaal warm aangekleed en warmgelopen zaten we weer keurig in de kleedkamer luisterend naar de gebruikelijk peptalk van onze o zo gewaardeerde trainer.

En dan, om iets over half 11 floot de scheidsrechter af. MSC startte fel, heel fel. Snel druk zetten van Wesley en Maarten leidde al snel tot balverlies van Flevoboys. Na een korte combinatie van MSC kwam de bal bij onze spits Maarten die van zijn tegenstander wegdraaide en meteen op goal schoot. Er stond een verraderlijk windje waardoor de bal een rare zwabber kreeg. Al met al kon de keeper het schot niet pareren en zo stond het dus al na nog geen twee minuten spelen al 0-1.

MSC speelde met vlagen fantastisch voetbal, en liet zien dat zij niet voor niks veel hoger in de ranking stonden dan de Emmeloorders. Flevoboys schoot de bal vaak naar de linksbuiten die er dan maar iets moest maken, maar door onze zeer sterk spelende Menno kwam hij er totaal niet aan te pas. De tegenstander stond ver vooruit, en dat leidde tot veel ruimte voorin. Met regelmatig goede steekpasses van het middenveld kwam MSC soms gevaarlijk dicht bij het goal. De 0-2 viel echter pas laat in de tweede helft. Een steekpass op Yves was net niet hard genoeg om er mee naar het goal te lopen. Maar Yves kan zoals we dit seizoen al wel vaker hebben gezien wel iets met een bal, en tikte hem met een soepele voetbeweging naar de diepgaande spits. Die hierdoor 1-op-1 kwam met de keeper. Hij faalde niet. En de tweede voor Maarten en dus de tweede voor MSC was een feit.

Na rust ging MSC verder waar het was gebleven. Met vooral goed willen voetballen. Gelukkig was dit een tegenstander waarvan we niet veel tegenstand van hoefde verwachten waardoor sommige onnauwkeurigheden niet werden afgestraft. Dit kwam mede door een Jarno die zich dit seizoen heeft ontwikkeld tot een prima doelman. Ook in de tweede helft lagen er bij de defensie van Flevoboys veel gaten. We probeerde die ruimte wel te benutten maar het lukte een heel aantal keren gewoon niet. Er kwam onrust in de ploeg. Regelmatig een bal blind naar voren trappen in de hoop dat er toevallig iemand staat moeten we afleren. Wij kunnen voetballen, gewoon tikkie takkie. Wanneer we dit weer deden kwamen de kansen vanzelf. Met een aantal vlijmscherpe steekpasses werden de buitens prima bediend. Helaas was de beslissende pass net niet goed genoeg.

En dan de 0-3? Nouja, dat dachten de meesten. Na een weer compleet verkeerde doeltrap van de keeper van Flevoboys kwam de bal bij Koen (die weer een prima invalbeurt leverde) die hem meteen doorpasste naar Maarten. Hij gebruikte zijn lichaam en prikte hem met zijn linker in het hoekje. Nou iedereen blij, Maarten met zijn 3e. Dat was wat iedereen dacht. Maar toen iedereen weer op zijn plek stond, kwam de scheids nog even aanzetten, buitenspel. Een dubieuze beslissing. Maar oké, ook dit hebben we wel eens eerder mee gemaakt. Dus gewoon het spel voortzetten wat we graag willen spelen.

We pakten het goed op, we speelden weer soepel en wilden steeds grager toch die derde maken. Het geeft toch wat meer zekerheid. Na een prima onderschepping aan de rechterkant kwam de bal bij Koen, die de in de 16 vrijstaande Gideon vond. Deze kreeg meteen 3 man om hem heen waarvan zelfs eentje tegen hem aanliep toch wist hij de bal naar de vrijstaande Wesley te krijgen die hem fantastisch inschoot. Maar nee hoor, ook dit doelpunt was ongeldig. De man die tegen Gideon aanliep was gevallen en dit interpreteerde de scheids als een overtreding. De mannen van Flevoboys liepen gniffelend naar hun plek omdat ook zij wisten dat er niks aan de hand was.

Gelukkig voor MSC was het even later Koen die uitbrak na een prima steekpass. Koen sprintte voor zijn leven richting het doel maar werd 2 meter voor het 16-meter gebied uit balans gebracht. Overtreding, en een penalty? Een penalty ja. Koen viel slim de 16 in en de scheids legde hem echt op de stip. Wesley onze nummer 1 penalty nemer legde aan en schoot hem prima binnen, 0-3. Het zag er goed uit voor MSC.

Wat kansen over en weer, maar de defensie met Thom en Wisse stond prima, dus de kansen van Flevoboys was meer een kans op een kans dan een levensgrote mogelijkheid. Toen kreeg Flevoboys een vrije trap op een afstand van ongeveer 30 meter. De jongen die deze vrije trap voelde zich behoorlijk Ronaldo, 5 grote stappen achteruit, een stap opzij en schieten maar. Het enige wat ontbrak was zijn vlijmscherpe schot (en z’n glanzende haar). Het schot was redelijk. Maar door de wind toch lastig voor Jarno. Maar ook deze bal was voor onze doelman en het einde van de wedstrijd naderde.

Aan het eind van de wedstrijd was het druk in de 16 van Flevoboys. MSC had de bal en zocht de spits. Die werd gevonden. Hij zette twee stappen met de bal en schoot de bal van dichtbij prima in het hoekje, onhoudbaar en dus 0-4. En nummer 3 van onze spits die voor het eerst na een enkel blessure weer een wedstrijd volmaakte. Vlak daarna floot de scheids af en overwon MSC relatief makkelijk. Door deze overwinning handhaven we de derde plaats en houden aansluiting met de teams boven ons. Al met al een klasse prestatie van het hele team en elk individu.

 

 

Maarten Rietman