Tegen CVVO werd de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen, daarna volgde KZC waar MSC een prima helft op de mat legde, waarvan de andere helft redelijk tot matig was met een goede afsluiting. Vorige week tegen De Weide hetzelfde geval. De eerste helft werd zeer matig gevoebald, we keken naar de tegenstander, liepen daar achteraan, waren stapjes te laat en zelf gingen we niet voetballen zoals we moeten en kunnen. De 2e helft tegen De Weide was weer typerend voor ons. MSC gunde De Weide geen meter, was vel, aggressief en aan de bal sterk. Het combinatiespel kwam weer tevoorschijn en De Weide had werkelijk niets meer te vertellen. Dan ga je dus ook met 0-0 de rust in en maak je er in de 2e helft 3-1 van. Wat er daar de eerste helft gebeurde moeten we zien om te draaien naar wat er de 2e helft gebeurde, en de 2e helft moeten we dus zo houden.

Aan de aftrap tegen FC Meppel starten de volgende 11 jongens: Jarno, Daan, Niek, Patrick, Justus, Willem, Gideon, Yves, Koen, Maarten en Wesley.

MSC starte vel de 1e minuut, maar na anderhalve minuut was er een speler van Meppel die vanaf eigen helft in hoog tempo doorliep, gemakkelijk door het centrum van de defensie heen liep en Jarno verschalkte. Binnen 2 minuten 1-0 voor FC Meppel. Eigenlijk was dit alleen maar goed dat dit nu gebeurde, even jezelf goed achter de oren krabben, weer weten waar je staat en daarna vol gas geven. Je hebt immers de hele wedstrijd om dit om dit recht te gaan trekken.

Dit was echter niet het geval, MSC wilde wel, maar het lukte niet. FC Meppel kwam er alleen via de rechtsbuiten aan te pas, maar verder niet. MSC was in haar eigen spel veel te onrustig, zoveel onrust in de ploeg hebben we dit seizoen eigenlijk nog niet eerder gezien. En waar dat voor nodig was? Geen idee, aan de tegenstander lag het niet. Misschien waren het de zenuwen, maar dat er wat veranderd moest worden aan het eigen spel en aan de onrust was duidelijk. We moesten weer als team gaan voetballen, als team gaan aanvallen, en als team gaan verdedigen. In de 8e minuut was er een vrije trap voor MSC, op zo’n 45 meter van de goal van FC Meppel. Patrick van Keulen gaf de bal een zwaai en deze vloog in hoog tempo richting de goal van FC Meppel. Maarten Rietman stormde op de goalie af, die deze bal niet wist klem te pakken en prikte zo de 1-1 tegen de touwen. Nu moest je toch hopen en denken, héhé, daar zijn we weer. Nu verder ballen en Mepppel laten zien en voelen dat de 1-0 toch echt een gelukje was. Dit gebeurde echter niet. De onrust bleef, we balden niet zoals we konden. Er werd veel gespeeld op de helft van de tegenstander, maar verder dan een handvol kleine kansen kwamen we niet. Wel moet er even gemeld worden dat de grens van FC Meppel niet altijd even eerlijk was. Zo werd er in de eerste helft een 1 tegen 1 situatie afgevlagt wegens zogenaamd buitenspel. Even later was Niek nog dichtbij de gelijkmaker, bij een voorzet uit een corner kwam Niek vrij bij de 2e paal, maar hij vergat de bal binnen te tikken. MSC was de 1e helft gewoon veel en veel te rommelig, vaak een stapje te laat en we gaven FC Meppel het gevoel dat er misschien wel iets te halen was voor ze.

In de rust dus het nodige gezegd. Het was ondermaats wat we lieten zien, ver ondermaats. Waar was de beleving, waar was de passie, waar was het geloof, waar was de overtuiging? Misschien op ’t veldje naast ons, maar niet bij ons zelf. De 2e helft moeten we als één gebrand team naar buiten komen, klaar om de strijd aan te gaan, klaar om te voetballen en te strijden. FC Meppel geen enkele meter gunnen, en zelf weer voetballen, écht te gaan voetballen, waar we immers zo goed in zijn.

Bij het veld oplopen de jongens nog een keer bij elkaar geroepen, dicht bij elkaar als groep, de jongens duidelijk maken hoe fantastisch ze kunnen voetballen, hoe we dit moeten doen, vanuit de organisatie, vanuit je eigen taak en met plezier, passie en beleving. Het vetrouwen hebben in jezelf, en in je eigen team. Met niks minder genoegen nemen dan elk duel winnen, en kansen creeren via het combinatievoetbal. Het positieve gevoel, wat altijd moet overheersen, kwam weer boven. Vanaf het moment dat we elkaar los liepen en de scheids nog niet eens voor de aftrap vloot van de 2e helft, wist ik zeker dat we dit gingen winnen, met goed voetbal.

Aan de aftrap van de 2e helft verscheen een compleet nieuw centraal verdedigend duo bij MSC. Wisse en Thom kwamen in het veld. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter startten we vel, aggressief en gedreven. We gingen ons eigen spel weer spelen waarbij FC Meppel duidelijk niet mee kon komen in ons tempo. Op het middenveld werden de duels gewonnen, achterin stonden we sterk en vanuit het middenveld gingen we voetballen en bleven we voetballen. De rust was weer terug en FC Meppel had moeite met de bal langer dan een aantal seconden in de ploeg te houden. Via een aantal goede acties kwamen er kansen. De 1-2 liet dan ook niet heel lang op zich wachten. Er ging een heerlijke combinatie aan vooraf, waarna een eindelijk weer heerlijk spelende Gideon de bal bij spits Maarten in de voeten speelde en deze de bal gelijk weer laat vallen voor Gideon die vervolgens een steekballetje geeft op Wesley die de bal vervolgens tegen de touwen weet te werken.

Nu was het taak aan MSC om dit vol te houden en door te drukken. Dit gebeurde ook, MSC bleef gedreven, hield FC Meppel constant onder druk. Het probeerde via een aantal lange halen eruit te komen, maar door een constant goed optreden van de laatste linie was de bal , en bij het onderscheppen van de bal rustig te blijven en de bal zorgvuldig bij de middenvelders in te spelen waren die ballen geen probleem. Halverwege de 2e helft werd de bal via een inworp bij Maarten in de voeten gegegooid. Hij ging vervolgens even wandelen met de bal, even kappen, even draaien, balletje op het goede moment meegeven aan Yves die de bal diagonaal onderin het hoekje plaatst, 1-3, wedstrijd gespeeld. De rest van de wedstrijd lekker uitgespeeld en toch weer een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd, met vooral de 1e helft de nodige verbeterpunten. Hier gaan we weer aan werken. Komende zaterdag wacht Urk op ons, op Urk. Voor de liefhebbers; aanvang wedstrijd 11:15 uur. Deze wedstrijd gaan we ervoor zorgen dat we na 5 gespeelde wedstrijden op 15 punten staan.