De eerste helft waren de bezoekers veel beter dan de jongens van coach Brian Winkels. De eerst 10 minuten was de verdediging helemaal niet bij de les waardoor Genemuiden al een paar speldenprikjes uitdeelde. Na 12 minuten was het de aanvoerder die de 0 – 1  vanuit een corner fraai binnentikte . MSC had geen grip op het offensief, en keer op keer kwam Genemuiden gevaarlijk op . De 0-2 kwam dan ook niet als een verrassing. De rechtsbuiten profiteerde van het geklungel bij MSC en pikt e z’n doelpunt mee, ruststand 0 – 2
In de pauze werden er diverse omschakelingen toegepast, dit resulteerde gelijk in een heel ander MSC. Agressiever en strijdlustiger  werden de duels aangegaan. De verdedigers hadden hun zaakjes goed op orde. De dreiging kwam elke keer vanaf het middenveld. Na 5 minuten maakten de Meppelers 1 – 2 , de wedstrijd lag weer helemaal open, in tegenstelling tot de eerste helft werden de duels nu wel vaak gewonnen . Halverwege de tweede helft nam de aanvoerder van MSC  een vrije trap aan de rechterkant – rand 16 meter. Fraai legde hij de bal in de verre hoek waardoor de linksbuiten z’n hoofd er tegen aan kon zetten, 2 – 2 . De ” koolrapen ” waren rijp voor de slacht, en 10 minuten voor tijd was het weer de linksbuiten , deze keer met een doorbraak en scoorde 3 – 2.            Het was een wedstrijd met twee gezichten  maar zeker spannend en aantrekkelijk met gelukkig MSC als winnaar – op karakter, en dat is voetbal !!  Spannend is het zeker in   hoofdklasse B waar 5 ploegen bovenaan staan met 9 punten waaronder MSC, alleen Bergum heeft een wedstrijd minder gespeeld.