Vanaf minuut één stond de formatie van coach/trainer Brian Winkels op scherp. De eerste wedstrijd, geen analyse van de tegenstander, dus wat moet je gaan verwachten van de tegenstander. Wel zijn  er in de voorbereiding  bekerwedstrijden gespeeld o.a. tegen SC Genemuiden C1 ( 4 – 4) , Staphorst C1 ( 7 -0 overwinning) en Flevo Boys C2 ( 0 – 0).
Het eerste kwartier werd er gretig en scherp gevoetbald en vooral in die periode werden de opdrachten efficiënt uitgevoerd. Het tweede gedeelte werd er meer aandacht aan de tegenstander dan aan het voetbal gegeven. Enkele spelers lieten zich provoceren door de tegenstander en dit kwam zeker het spel niet ten goede. De rust werd door coach Winkels dan ook gebruikt om het provocerende er uit te halen en het voetballend op te lossen. De ruststand was 5 – 0 in het voordeel van de Meppelers en de einduitslag  14 – 0. Na één wedstrijd is C1 de trotse koploper in de hoofdklasse. Zaterdag 17-09-2011 a.s. staat de stadsderby tegen Alcides C1 op het programma. De kraker begint om 11.15 uur.