Voor wie het nog niet wist: In Hoogeveen was het prachtig weer om te spelen met een heerlijke groene grasmat terwijl in Meppel het de gehele dag had geregend….hoe groot kunnen de verschillen zijn.
Dus niet.
De scheidsrechter dacht er zelfs over na , om 5 minuten voor aanvang, de wedstrijd af te gelasten gezien de erbarmelijke staat van het veld. De begeleiding van Hoogeveen zou hier geen moeite mee hebben maar die van MSC wel aangezien we al een uur aanwezig waren en ook kijkend naar het volle programma voor de komende weken. Dus spelen.

Hoogeveen C1 bleek het eerste kwartier een goed voetballende ploeg met een aantal behoorlijke voetballers. Echte kansen kwamen er echter niet. MSC had tot dan toe ook geen echte kansen gehad tot de 20e minuut.
Binnen twee minuten stond C1 met 2-0 voor door goals van Marcel de Ruiter en Mark Lakerveld. Wat ons bij eerdere wedstrijden niet altijd lukte, het benutten van de eerste kansen, gebeurde nu wel. Hoogeveen bleek bij rust al een verslagen ploeg.
Na de thee een voortvarend begin van MSC C1: binnen 5 minuten 4-0 via Bart Meijer en een vrije trap in 1 keer raak van Jille Ganzinga.Rob Colenbrander maakte het feest compleet via een prachtig schot met z’n linker pantoffel: 5-0.
Wat er daarna allemaal gebeurde moeten we maar gewoon vergeten. Een totaal gefrustreerd Hoogeeven C1 verloor de beheersing waarvan een aantal spelers het vooral hadden gemunt op Faysal Baki, Robert Padding en Rob Colenbrander.
“Fluit maar af scheids, dit heeft geen zin meer”
Dat deed de “strak leidende” scheidsrechter dan ook………

Volgende week thuis om 12:30 uur tegen de koploper Noordscheschut. MSC C1 heeft zeker kansen.

En dan nog dit: Trainer Jan Padding: 2 wedstrijden op 1 dag (D1 s’morgens) ;6 punten, 7 voor en 0 tegen.