In het verre Damwoude werd  om 10.30 uur afgetrapt, onder leiding van de 71-jarige KNVB scheidsrechter. Het C1 van Broeksterwalden was goed voorbereid op de komst van de ploeg van coach Brian Winkels. Het werd MSC , vooral in de eerste helft, knap lastig gemaakt. Vooral de voorhoedespelers van de Friezen waren attent, snel en bewegelijk met ondersteuning van de spelverdeler. Je kon uit het spelbeeld niet opmaken dat de ploeg een na laatste staat op de ranglijst. Toch was het MSC dat, door een fout van de keeper, op voorsprong kwam, 0 – 1. In plaats van door te drukken was het Broeksterwalden dat het spel overnam en met regelmatig in de buurt van de keeper kwam. Uit een corner kwamen de noordelingen op 1 – 1. De bal werd niet goed verwerkt en de kleinste man van het veld maakte het goed af door de sluitpost van MSC te verrassen met een geplaatste boogbal. De ruststand van 1 – 1 was in deze fase dan ook een terechte tussenstand.
Na de thee en een tweetal omzettingen maakte MSC jacht op de goal . Maar de ploeg uit Damwoude liet in de eerste tien minuten van de tweede helft toch weer het betere van het spel zien en zag een buitenspel doelpunt worden afgekeurd. MSC ging beseffen dat het vijf voor twaalf was en dat ze nu moesten laten zien dat ze het betere van het spel konden gaan maken.  Na de zoveelste corner van MSC was het nu dan eindelijk raak. De laatste man die met deze situaties als extra aanvaller mee gaat wist de bal met hoofd te toucheren en zo kwamen de meppelers op voorsprong, 1 – 2. Nu was het zaak voor de meppelers om het bevrijdende doelpunt te maken en zo de drie punten mee te nemen naar Meppel. 10 Minuten voor tijd kwam het bevrijdende doelpunt en zo stond MSC met 1 – 3 voor. Na afloop was de conclusie dat dit niet de beste wedstrijd van C1 was, maar mindere wedstrijden moeten ook gewonnen worden en zo verstevigde MSC zich samen met Alcides op de eerste plaats, dat overigens knap won van naaste concurrent SC Genemuiden. Aanstaande zaterdag komt Bergum op bezoek bij MSC, aanvang 11.15 uur en gaat Alcides het uit opnemen tegen ONS Sneek. Wat zou het mooi zijn dat Alcides deze wedstrijd toch eens ging …………………………………………………………………..