“Ze staan tweede in de competitie” hoorde je achter in de auto “het zal wel moeilijk worden vandaag”.

En moeilijk werd het.

Staphorst begon direct druk te zetten, hetgeen in de twaalfde minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong. MSC liet zich hierdoor niet uit veld slaan, want twee minuten later was het al 1-1. Manoa legde de bal hoog en droog achter de keeper van Staphorst.

Maar ook Staphorst gaf niet op en vuurde bal na bal op keeper Rogier af die keepte alsof z’n leven er vanaf hing. Hij had de ene schitterende redding na de andere, maar kon toch niet voorkomen dat we met de rust 3-1 achterstonden.

De rust deed onze mannen geen goed, want de eerste 5 minuten van de tweede helft waren echt helemaal voor Staphorst en zo werd het al snel 4-1. Maar toen zag Pepijn dat de keeper van Staphorst iets te ver voor z’n doel stond en met een schitterende lob scoorde hij de 4-2. Er was weer hoop voor MSC. Staphorst liet het er echter niet bij zitten en bracht de stand binnen twee minuten op 5-2. Het was een spannende periode in de wedstrijd, want de doelpunten vielen over en weer. Zo was het spits Max die in de 49eminuut het derde doelpunt voor MSC in de touwen joeg.

De rest van de wedstrijd werd gedomineerd door Staphorst waardoor de eindstand uiteindelijk op 7-3 uitkwam.

De mannen van MSC kunnen tevreden terug kijken op de wedstrijd. Zoals de titel al aangeeft groeit C2 iedere wedstrijd, maar vandaag was Staphorst toch echt nog een maatje te groot.