Bewust was er in de aanlopende week niet of nauwelijks gerept over deze wedstrijd door de leiding van MSC. En toch voel je de spanning bij de spelers in de voorbereiding. Het was een prachtige dag,  zonnetje, hoofdveld, iets meer publiek dan gewoonlijk, kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.
Door personele verschuivingen bij MSC was het voor sommige jongens wennen op een, voor hun nieuwe, positie. Het grootste gedeelte van de eerste helft was voor Alcides. Deze ploeg had al vrij snel in de gaten waar zij hun winsten konden boeken. Door de lange bal van achteruit te spelen was het voor de defensie van MSC elke keer oppassen. Het was vooral aan de keeper van MSC te danken dat de ploeg al niet vrij snel op achterstand stond.  De snelle spits van Alcides was al een paar keer goed doorgebroken. Door een fout in de verdediging van MSC wist de tegenstander dit misverstand te benutten en maakten halverwege de eerste helft 1-0. De druk van Alcides bleef aanhouden en je kon uit het spelbeeld halen dat ze naarstig op zoek waren naar de 2-0. Echter vlak voor rust was het de oplettende spits van MSC die z’n kans zag en maakte 1-1.
Na  de peptalk van coach Brian Winkels ging de ploeg met een iets andere instelling het veld in. Het waren vooral de wisselspelers die het verschil maakte n en hun opdracht prima uit oefenden. De spits van Alcides kreeg niet zoveel vrijheid meer en begon meer tegen zichzelf te voetballen. Na tien minuten spelen werd er alert gereageerd op een schot vanuit de tweede lijn. De keeper van Alcides , die overigens goed stond te keepen, kreeg de bal niet onder controle waardoor MSC de 1-2 kon laten aantekenen.  Maar nog gaf Alcides zich niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze bleef echter uit en MSC scoorde tien minuten voor tijd de bevrijdende 1-3. Voor MSC was dit één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen, maar als je die dan ook in winst weet om te zetten, tja, dan lig je op KAMPIOENSKOERS !