Steenwijk, koploper 2e klasse, nam het betere spel voor hun rekening en daar had vooral de verdediging van MSC veel moeite mee. Door snelle combinaties, opgebouwd vanuit de verdediging, werd halverwege de eerste helft de rekening gepresenteerd. Door een voorzet werd de bal met een fraaie kopbal in de goal gekopt. Twee minuten later was het de snelle linksbuiten van Steenwijk die alleen op de keeper afging en 0 -2 liet aantekenen. De ploeg had in deze fase van de wedstrijd niet de macht om weer als ploeg te gaan spelen en zichzelf te herpakken. Het einde van eerste helft werd gehaald door een tweetal blessures aan de kant van MSC (ongelukkige botsing), waardoor de ploeg met tien man op het rustsignaal van scheidsrechter Tim Venema wachtte.
Coach Brian Winkels kreeg, door een aantal positiewisselingen, de ploeg toch weer gedeeltelijk op de rails en vooral het eerste gedeelte van de tweede helft was MSC nadrukkelijk in de aanval wat ook resulteerde in een doelpunt. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het Steenwijk dat domineerde. Maar door goed keeperswerk werd de schade in de tweede helft beperkt tot één doelpunt en de einduitslag van deze oefenwedstrijd 1 – 5 werd. Uit deze wedstrijd kon een lering getrokken worden en daar zijn oefenwedstrijden dan ook voor.