Dit beeld veranderde snel nadat de scheidsrechter voor de wedstrijd had gefloten, althans voor de voorhoede spelers en het middenveld. De achterhoede en keeper hadden niet hun drukste dag, maar wel scherp en geconcentreerd blijven op de sporadische uitvallen van JVZ. Dit resulteerde in een ruststand van 0 – 5 in het voordeel van MSC. In de rust werd alles nog eens goed op scherp gezet. Eén van de opdrachten was scherp en gretig voetballen, concentratie vasthouden en effectief met de kansen omgaan.  Na wat positionele verschuivingen werd vanaf het fluitsignaal alert gevoetbald en goed geprofiteerd van de fouten die de tegenstander vertoonde. Zelfs de laatste man (vrouw) maakte, na drie wedstrijden (blessure), haar rentree in het elftal van C2. De spits werd linksback, onze voorstopper spits en zo kon de trainer zien wie ook nog op andere posities uit de voeten kon. Deze wedstrijd tegen JVZ zat in de eerste helft al in de pocket, de uitslag werd in de tweede helft uitgebouwd naar 0 – 11 waardoor de drie winstpunten konden worden meegenomen naar Meppel.