Er waren nog al wat mutaties c.q. schorsingen dus moest de trainer de nodige aanpassingen doen. Zo werden er drie spelers vanuit msc c3 overgeheveld, die overigens eerder op de dag ook al hadden gespeeld, om de formatie van trainer Brian Winkels compleet te maken.
Eigenlijk was vanaf minuut één al te zien dat de krachtsverhouding te groot was en na drie minuten liet MSC dan ook 1 – 0 op het scorebord aantekenen. De doelpunten volgden elkaar in een rastempo op. De spitsen en  middenvelders pikten hun doelpuntjes mee. Halverwege de eerste helft was er een moment van onachtzaamheid bij de verdediging van MSC waardoor Emmen zowaar kon scoren, ruststand 8 – 1 in het voordeel van de thuisclub.
De doelstelling van de trainer was in de eerste helft al bereikt dus kon de tweede helft in de derde versnelling worden gevoetbald met een gedeeltelijke fantasie opstelling. De keeper mocht voor deze wedstrijd op de rechtsbuiten plaats gaan fungeren. Het was eigenlijk hetzelfde beeld als voor rust met die aantekening dat er niet zoveel werd gescoord. Al met al is het nooit een wedstrijd geweest maar werd het publiek wel getrakteerd op soms oogstrelende goals. Eindstand 12 – 1 in het voordeel van MSC C2