De technische staf pakte de voorbereiding serieus op. In de bestuurskamer werd een wedstrijdbespreking gehouden waar het tactisch concept werd uitgelegd . De jongens waren er klaar voor. Voorafgaande aan de wedstrijd werd nog een officiële foto gemaakt met de nieuwe wedstrijdjassen aangeboden door totaalreclame (www.totaalreclame.nl).

Het bleek niet voor niets een topper te zijn. Havelte speelde georganiseerd en verzorgd voetbal. De mannen en vrouw van MSC kwamen snel achter met 1-0. Gelukkig werd de stand daarna snel weer gelijk getrokken. Daarna bleef het spel op en neer gaan. Stevig, snel en soms wat chaotisch. Een verdediger van MSC haalde in de 16 meter een speler van MSC neer. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Havelte schoot over. Door te vroeg inlopen moest de penalty over. Toen was het wel raak.

De rust in met een achterstand. De technische staf zetten de mannen op scherp. MSC begon de tweede helft furieus. Kick and rush voetbal waar de tegenstander van onder de indruk was. Ballen op de lat etc. Het werd 2-2. Het leek erop dat MSC grip op de wedstrijd kreeg. Door te veel balverlies in de verdediging kon Havelte steeds gevaarlijk counteren. Na 2-3 achter kreeg nu MSC een penalty. Die werd onberispelijk ingeschoten. Namen de heren en dame nu genoegen met een gelijkspel. Nee, ze ruikten de winst.

Helaas had men buiten de kracht van Havelte gerekend. Sluw werden foutjes afgestraft en werd na een “gestolen” doelpunt door Havelte de wedstrijd magnifiek afgerond met een schot uit de 16 meter. Ondanks hard werken kwam MSC niet meer tot een doelpunt. Eindstand 3-5. Jammer, maar er is nog niets beslist.