Na de eerste helft waren de MSC-ers net zo vrolijk als vorige week zaterdag. MSC D1 – door omstandigheden al een paar weken onder leiding van hoofd jeugdopleiding, Eric Folio – speelde namelijk goed, was voetballend beter dan de geel-zwarten en stond verdiend met 0-1 voor. Jammer genoeg was het maar bij één doelpunt gebleven. Meer goals hadden er zeker ingezeten, maar net iets te weinig scherpte en wat pech stonden een grotere voorsprong in de weg.
Na de rust zakten de mannen van D1 iets weg. Alcides drong meer aan dan voor de thee, maar beperkten zich vooral tot lange ballen op hun spitsen. Echt gevaarlijk werden ze vooralsnog niet. MSC speelde wel een aantal kansjes bij elkaar. Helaas zonder een doelpunt te scoren. Eigenlijk was er niet veel aan de hand en de wedstrijd leek op een kleine maar verdiende overwinning voor MSC D1 af te stevenen, toen een inschattingsfout van de over het algemeen prima MSC- keeper tot de gelijkmaker van Alcides leidde. MSC ging daarna wat rommelig en onrustig spelen. Alcides rook bloed en zette meer druk op de MSC-verdediging. Dat leidde tot een paar misverstanden. Één van die misverstanden luidde de 2-1 voorsprong voor Alcides in. Zo stond Alcides opeens voor, zonder zelf goed te spelen en zelf kansen te creëren. Dat de achterstand door penalty – terecht toegekend door de goede scheidsrechter –  nog groter werd deed er niet echt meer toe. Net als in de beker gaf MSC D1 een 0-1 voorsprong bij rust weg en net als toen was de teleurstelling groot, zoals altijd bij (onnodig) verlies tegen Alcides.
Toch verdienen de mannen van D1 een groot compliment. Het zit ze dit jaar nog niet echt mee. Gedoe rond het team met wisselende trainers en coaches en dan toch zo’n goede wedstrijd spelen. Hopelijk is dit de start van een goed rest van het seizoen. Een seizoen dat nog lang is en in elk geval nog een keer de kans biedt om het verlies van vandaag recht te zetten.