De seizoenstart is in de D-jeugd toch net iets anders dan in de andere leeftijdsgroepen. De eerstejaars spelers maken de overstap naar het grote veld en krijgen te maken met buitenspel en het verbod op terugspelen op de keeper. Ook is een D-selectie een stuk groter, allemaal zaken waardoor menig D-pupil wat schuchter van start gaat. Maaar ook de tweedejaars spelers staan voor een grote stap. Veelal gaan zij kort na de seizoenstart voor het eerst naar de middelbare school. Grote veranderingen voor alle spelers dus. De één wordt daar wat schuchter van, ter wijl de ander deze met (gespeelde) branie tegemoet gaat. Het is dan aan de trainer om de focus op samen voetballen te krijgen. Dat blijkt niet altijd eenvoudig, maar Vincent slaagt daar toe nu toe prima in.
De sfeer is goed, er ontstaat al een goede teamgeest en het voetbal gat per training en/of wedstrijd met grote stappen vooruit. Dat is ook nodig, want tot onze groet verrassing mag MSC D1 CSVC D1 in de hoofdklasse vervangen. De indeling hiervan is inmiddels bekend en is op z’n zachtst gezegd uitdagend. De eerste serieuze test was afgelopen woensdagavond. Bekeren tegen Alcides D1. Het werd een prima match. Er werd goed gevoetbald. Soms nog wel wat onwennig en stroef in de combinatie, maar altijd met goede intenties en volop inzet. De buren bleken net wat scherper in de afwerking met een 3-1 nederlaag als gevolg. Maar zowel de trainer al de toeschouwers waren van mening dat het een veelbelovende start was. In de poule staan de komende weken nog wedstrijden tegen SVN en Staphorst D1 op het programma. Net als de wedstrijd tegen Alcides staan die in het teken van oefenen voor de competitie. Daarin zal het de komende periode moeten gebeuren.
Zaterdag 1 september speelde D1 mee op het VTT-toernooi in Leek. Dit toernooi, dat onder auspiciën van de Johan Cruyff foundation wordt georganiseerd, bleek een prima voorbereidingstoernooi. Top georganiseerd op een mooi sportcomplex (VEV’67, Leek) en met sportieve tegenstanders. D1 speelde in totaal 6 wedstrijden. In de poule werd er drie keer gewonnen en belangrijker nog: prima gevoetbald. Allen in de poulewedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen viel de inzet wat weg. Dat leverde gelijk een verdiende nederlaag op. Een prima les voor de mannen, die goed werd opgepakt.
Als tweede in de poule ging MSC D1 de kwartfinales in. In een gelijkopgaande strijd werd er jammer genoeg van gastheer VEV’67 verloren. Dit was verdiend, maar zeker niet nodig geweest. De resterende twee partijen werden overtuigend gewonnen. De strijd tegen SJS D1 om de 5 plek zelfs met 9-0. De (korte) voorbereiding zit er nu op. De komende week nog twee keer trainen en dat start op 8 september de competitie, uit tegen KZC D1.