De eerste dag verliep soepel en via 3-0 en 6-0 overwinningen op het Amsterdamse A.S.V. Arsenal D1 en RKAVV D2 uit Leidschendam werd eenvoudig de kwartfinale bereikt. Na een middagje vrij, een gezellige pizzamaaltijd met de gehele MSC D1-karavaan (door het meereizen van vaders, moeders, fans, broers en zussen meer dan 40 man sterk, ook hieruit blijkt de kracht van MSC D1!) en een kort nachtje, moest er zondag al om 09.00 uur worden aangetreden tegen sv Lelystad D1. De eerste vijf minuten waren nog wat aarzelend, maar toen begon het te lopen bij MSC D1 met een 3-0 eindstand als resultaat.

In de halve finale  was ADO ’20 D1 uit Heemskerk de tegenstander. Deze ploeg uit de 2e divisie wist het fysieke voordeel te verzilveren en bleek met 2-0 te sterk voor MSC D1. Dat was jammer, want voetballend ging het gelijk op en had er best een beter resultaat ingezeten. Onze mannen moesten toen tegen het Voorburgse Wilhelmus D1 de strijd om plek 3 en 4 aangaan. Jammer genoeg was – vooral mentaal – het tankje leeg. Ook hielpen de als maar toenemende wind (wat zou het nog gaan stormen die avond/nacht) en het spekgladde veld niet echt mee. Uiteindelijk zouden de Voorburgers middels een 2-0 overwinning de 3e plek in nemen.

Maar niet getreurd, MSC D1 kijkt namelijk niet alleen terug op een goed toernooi, maar boven alles was het een geslaagd team-weekend voor de gehele “MSC D1-familie”!

Mede door deelname aan de Sirene Cup hebben de mannen nog meer zin gekregen aan de Drenthe Cup. Een groot deel van deze groep heeft twee jaar gelden als speler van MSC E1 het genoegen al eens mogen smaken om als winnaar van de Drenthe Cup op De Wheem te worden toegejuicht. Heel voorzichtig klonken er al weer geluiden dat dit ook voor de komende editie het streven is. Na het weekend in Oostende weten we maar al te goed hoe groot het thuis(-slaap)voordeel kan zijn.

Rest nog een speciaal dankwoord aan de organisatoren Annette en Chris en aan de “nachtwakers” Jene en JJ, super gedaan alle vier, enorm bedankt!!