MSC D1 begon de wedstrijd als verrassende koploper van de Hoofdklasse P. Vorige week werd KZC’08 D1 met 5-1 verslagen, maar aan het begin van een nieuwe competitie is het altijd even afwachten wat zo’n overwinning betekent. In Klazienaveen begon MSC D1 flitsend en stond het binnen 10 minuten 2-0. Midweeks werd er voor de beker tegen SVN’69 D1 gespeeld. Toen kwamen onze mannen en stuk stroever op gang. Trainer Vincent Kuik maakte voor aanvang duidelijk dat hij weer een scherpe start verwachtte. Staphorst D1 is veel te goed om slapjes tegen te beginnen.
Toch was Staphorst in het begin van de wedstrijd iets beter bij de les dan MSC. Ze waren iets feller en actiever. De eerst kans was dan ook voor Staphorst D1. Gelukkig was Jarne erg alert en pakte een gevaarlijke lage schuiver uit de rechter benedenhoek. Langzaam werd MSC steeds beter. Voetballend kwamen ze onder de Staphorster druk uit en met prima combinaties werd de weg naar voren gevonden. De flanken werden goed benut en op het middenveld werd er slim gespeeld. Na een minuut of tien was het duidelijk dat MSC D1 vandaag niet hoefde te verliezen. De verdediging onder leiding van Hidde en Willem kwam niet meer in problemen, op het middenveld zorgden Yves en Gideon voor constante druk naar voren en voorin was Wesley een constante plaag voor zijn verdediger.
Na een minuut of 15 leidde deze druk tot een vrije trap op de rand van de Staphorster 16. Op de rand van het strafschop gebied, of eigenlijk een stukje er binnen, werd er een overtreding gemaakt. Hidde nam de bal niet hard, maar slim. Hij plaatste de bal met een mooie boog net onder de lat, compleet onbereikbaar voor de keeper. 0-1 voor MSC D1!! Onze mannen gingen gelukkig door met waar ze mee bezig waren. Kort voor rust zette Hidde met een heerlijke steekpass Wesley vrij voor de goal. Vanuit een moeilijke hoek schoot deze via binnenkant paal de 0-2 binnen.
Met deze stand werd er gerust. Na rust bleef MSC D1 duidelijk de bovenliggende partij. Met prima voetbal werd er constant druk gezet en verdedigend bleven de mannen ook prima bij de les. Wesley en Gideon wisten beide nog een keer te scoren en als er iets beter op buitenspel gelet zou zijn, dan was een grote score eenvoudig mogelijk geweest. Met een overtuigende 4-0 overwinning bij Staphorst D1 gingen we weer terug naar Ezinge. Dinsdagavond treffen we daar Staphorst D1 opnieuw. Dit keer voor de beker. Eens kijken of MSC D1 dan weer kan laten zien hoe goed het kan voetballen. Volgende week zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd van deze competitie. En wat voor één, dan komt namelijk JVZ D1 op bezoek. De mannen uit Zuidwolde staan na MSC D1 tweede op de ranglijst. Kom MSC D1 dus steunen in de eerste topper van het seizoen. De wedstrijd start om 09.00 uur. We rekenen op uw komst.