Voorafgaand aan de wedstrijd werd in de wedstrijdkamer nog eens aan de band tussen HODO en MSC herinnerd. HODO is immers de club waar de MSC 1 spelers Fidom en Schonewille hun roots hebben en het wel en wee van beide eerste teams werd besproken. Helaas bleef het qua vriendelijkheden bij dit gezellige praatje vooraf.
MSC D1 moest het vandaag zonder Partick (langdurig geblesseerd) en Gideon doen. Joran uit D2 bracht het team weer op sterkte. Hij zou een prima wedstrijd spelen. Met de afwezigheid van Gideon was ook de rust op het middenveld absent. Daar waar normaal de bal rustig wordt rond gespeeld en de vrije man wordt gezocht, was het vandaag veel te gehaast en te slordig. Ballen sprongen van de voet en passes waren onnauwkeurig, waardoor het MSC-balbezit van veel te korte duur  was. Gelukkig werd er wel hard gewerkt en was MSC D1 toch de bovenliggende partij. Die enkele keer dat de bal wel nauwkeurig werd rondgespeeld, werd het ook direct gevaarlijk. De eerste kansen waren daardoor voor MSC. Maar ook HH’97 was enkele malen gevaarlijk. Gelukkig stak Jarne vandaag in topvorm en maakte hij veel doelpogingen van HH’97 onschadelijk.
Halverwege de eerste helft kreeg MSC een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. Hidde nam plaats achter de bal en de aanvallers stonden op scherp om van een eventuele rebound te profiteren. Hidde’s schot kreeg door het natte veld een lastige stuit en de keeper gaf inderdaad een rebound weg. Maarten reageerde attent en wist de 1-0 te scoren. MSC D1 bleef ook na de voorsprong slordig en wist niet door te drukken. Na 25 minuten brak HH’97 D1 plotseling uit. De uitstekend vlaggende MSC-grensrechter constateerde geheel terecht buitenspel en stak resoluut zijn vlag in de lucht. Te vergeefs, de scheidsrechter “zag het beter” en weigerde de buitenspelgoal af te keuren. Jammer genoeg reageerde hij kort voor rust wel een stuk directer op een zeer dubieus vlagsignaal van de HH’97 grensrechter. Die wilde kennelijk graag met 1-1 de rust in en besloot maar eens voor buitenspel te vlaggen toen MSC met een goede aanval dwars door HH’97 defensie sneed.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Een iets beter, maar slordig spelend MSC D1 tegen een stevig spelend HH’97. De geel-blauwen startten bijna elk duel met een duwfout. Kennelijk wel op een slimme manier, want in tegenstelling tot de toeschouwers zag de scheidrechter het geen enkele keer. De mannen uit Hollandscheveld werden wel wat sterker en wisten na een ongelukkige verdedigende actie van MSC D1 op 2-1 te komen. Kort daarna werd het 10 tegen 11. Op het middenveld vond een speler van HH’97 nodig om na te trappen. De scheidsrechter regardeerde adequaat en stuurde de speler voor 5 minuten van het veld. Op aanwijzing van trainer Vincent Kuik schakelde MSC D1 achter in over op 1-op-1 dekking, waardoor er op het middenveld twee speler van MSC over waren. Hiervan werd goed geprofiteerd. Wesly wist 2 keer te scoren, waardoor er een 2-3 voorsprong op het scorebord kwam te staan. De hardwerkende Rutger ontsnapte gelukkig aan een zware blessure toen hij een keiharde tackle net voldoende wist te ontwijken. Jarne bleef gelukkig bij de les en pakte nog twee gevaarlijke ballen. Hij wist daarmee de winst veilig te stellen.
Al met al en moeizame, maar verdiende winst voor MSC D1. Volgende week moet het echt een tandje beter en vooral rustiger en minder slordig.  Dan komt namelijk Alcides D1 op bezoek en zal er met het vandaag vertoonde spel niet gewonnen worden.