Alhoewel het vandaag iets stroever ging dan gehoopt, liet MSC D1 wederom zien dat het een prima voetballend team is. Vincent traint de mannen goed, zo is duidelijk te zien. Er wordt vroeg druk gezet op de tegenstander, waardoor de bal nooit lang in hun bezit is en aan de bal laat MSC D1 mooie combinaties zien. De verdediging zit solide in elkaar en op het middenveld spelen alleen maar jongens die graag de bal hebben en over een goed oog voor vrijstaande teamgenoten beschikken. Tel daarbij op een goede keeper en een fijn stel aanvallers en je hebt een goed team. “Het best voetballende team in deze klasse tot nu toe”, zo merkte de leider van Dalen/DSC D1 na afloop op.
Toch werd het na een 1-1 ruststand “maar” 2-4 voor MSC D1. In de zesde minuut was het al raak geweest. Na een splijtende pass van Yves stond Maarten alleen voor de keeper en wist hij te scoren. MSC D1 bleef daarna gevaarlijk. Maarten trof een keer de paal en Willem schoot op de lat. Er waren nog wel meer kansen (en ook een paar kansrijke situaties die vanwege “buitenspel” door de Dalen/DSC grensrechter werden afgevlagd), maar MSC-goals kregen de meegereisde supporters jammer genoeg niet te zien. Wel wist een speler van Dalen/DSC D1 een goed genomen vrije trap in de bovenhoek te plaatsen.
Na rust was MSC D1 een stuk scherper dan er voor. Door goed druk te zetten op de keeper en de verdedigers van de tegenstander ontstond kans na kans. Wesley profiteerde van goed storen van Maarten en Menno wist na gezamenlijk optreden van Rutger en Niek te scoren. De mooiste goal van de dag was echter van Gideon. Met de bal aan zijn voet geplakt, soleerde hij vanaf het middenveld dwars door de verdediging van Dalen/DSC D1 en schoof hij de bal schijnbaar achteloos onder de keeper door. Door een paar gevalletjes “buitenspel” bleef de teller voor MSC op 4 staan. Vlak voor tijd wist Dalen/DSC D1 uit een corner nog de 2-4 in het net te prikken, maar de overwinning voor MSC D1 kwam niet meer in gevaar.
Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Steenwijk D1 op het programma. Die moet worden gewonnen, want op 1 december wacht de topper tegen ACV D1.