Jammer genoeg moest Patrick direct na de foto het trainingspak weer aan. Alhoewel hij al weer enige tijd uit het gips is en al weer voorzichtig een beetje traint, mag hij pas na de winterstop weer competitief voetballen. Nog even doorbijten voor Patrick en het team dus.

Steenwijk D1 staat dit jaar niet in de top van de competitie, terwijl onze mannen keurig derde staan. Dat gegeven, samen met de waterkoude en de dikke mist, zou nog wel eens tot onderschatting kunnen leiden was de vrees van Vincent. Daarom verlangde hij een pittige warming up van de mannen en zag hij er scherp op toe dat de oefening goed werden uitgevoerd. Goed opgewarmd en vol goede moed stond MSC D1 klaar voor het eerste fluitsignaal van de – zo zou later blijken – prima scheidsrechter.

Al snel was duidelijk dat MSC D1 het beter team was. Na drie minuten lag de 1-0 al in het net. Het was Maarten die het doelpunt maakte. MSC D1 bleef doordrukken. Zo wist Niek met een krachtige solo tot diep in het strafschopgebied van Steenwijk door te dringen. Op het moment dat hij wilde uithalen werd hij van achter tegen zijn hakken getrapt en kon hij niet meer schieten, penalty dus. Hidde meldde zich bij de strafschopstip. Hidde’s penalty was zeker niet zijn beste, maar gelukkig wel hard genoeg om de met een prachtige paardenstaart getooide keepster van Steenwijk te verslaan, 2-0!

Daarna ging MSC D1 wat slordig spelen. Met name voorin ontbrak vandaag de scherpte. Steenwijk D1 rook zijn kans en gaf zich niet eenvoudig gewonnen. Uit een corner (alweer!!) wisten ze de 2-1 achter Jarne te schieten en omdat MSC D1 niet meer scoorde was dat ook de ruststand. Na rust het zelfde spelbeeld. Een sterker, maar niet erg scherp MSC D1. Van de vele kansen werden er jammer genoeg maar drie benut. De redacteur van dienst kon – mede door de mist (zie de foto) – niet altijd goed zien wie er scoorde, maar de eindstand was dus 5 – 1 en daar gaat het om. Een keurige winst en weer drie punten in de zak. MSC D1 staat nu derde achter JVZ D1 en ACV D1. Volgende week reizen we voor de derde keer dit seizoen naar onze provinciehoofdstad voor de kraker tegen nummer twee ACV D1. Tot nu toe is Assen een goede plaats voor MSC D1. Zowel tegen Achilles 1894 D1 als FC Assen D1 werd met goed voetbal gewonnen. Eens kijken of dat volgende week tegen ACV D1 ook weer gaat lukken.