De ontvangst in de showroom van Ford Broekhuis was perfect en de nieuwe pakken en tenues zien er prachtig uit. De fotograaf had dan ook een makkie om mooie plaatjes te schieten. Het resultaat hiervan zal binnenkort op deze site te bewonderen zijn. Ford Broekhuis, nogmaals dank voor de gastvrije ontvangst, de cadeaus en mooie tenues. De mannen hebben beloofd dat hun eerste auto een Ford zal zijn. Nog een jaar of zes/zeven wachten en dan komen ze langs!
Als ware professionals schakelden de mannen van Vincent Kuik na de fotoshoot over in de wedstrijdmodus. Vol concentratie, maar niet te gespannen wandelden de mannen van MSC via de atletiekbaan naar de buren, met één lege extra sporttas bij zich. Inderdaad daarin moesten de punten mee teruggenomen naar de goede kant van Sportpark Ezinge.
De warming up stemde de aanwezige supporters en teamleiding al gerust. De concentratie en de wil om te winnen straalden er vanaf. Toen ook de MSC-grensrechter van dienst met vastberaden tred op het hoofdveld van Alcides af kwam lopen was het plaatje compleet. Vandaag waren alle voortekenen gunstig en hing winst in de lucht.
Om iets na 11.30 uur floot de – naar al snel zou blijken meer dan voortreffelijke – scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het in grote getale opgekomen publiek was er ook helemaal klaar voor.  De vele toeschouwers zorgen voor een echte derbysfeer. Beide teams werden op een sportieve manier toegejuicht. De wil om te winnen was buiten het veld bijna net zo groot als binnen de lijnen.
Beide coaches hadden hun teams tactisch goed voorbereid en er ontspon zich een waar voetbalgevecht. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Door de spanning leden beide teams veel balverlies en lukte het beide teams bijna niet om goed uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen. Het was MSC D1 dat een licht (optisch) voordeel had. De mannen van Vincent hadden iets meer balbezit en slaagden er een enkele keer in om gevaarlijk te worden in de buurt van het Alcides doel, maar van echt grote kansen was geen sprake.
De verdediging van MSC slaagde er in elke Alcides-aanval te neutraliseren. Met sterk spel, goede timing en snelheid werden de geel-zwarte aanvallers keer op keer afgetroefd. Niet alleen in de eerste helft, maar ook na rust werd elke aanvalspoging van Alcides in de kiem gesmoord. Op het middenveld werd MSC in de tweede helft nog iets sterker. Dit leidde tot een paar goede aanvallen en enkele kansjes. De grootste kans ontstond na een handsbal van Alcides D1 op de rand van hun strafschopgebied. De vrije trap werd jammer genoeg net naast de goal gemikt.
Daarmee leek de wedstrijd op een nul-nul uitslag af te stevenen. Tot MSC D1 enkele minuten voor het einde nog een corner kreeg. De bal werd goed voor de goal gebracht, waar een ouderwetse scrimmage ontstond. Uit de scrimmage werd de bal eerst nog tegen de pal geschoten, waarna de bal voor de voeten van Gideon kwam. Deze aarzelde geen enkel moment en knalde de bal tegen het net. 0 – 1 voor MSC D1!! De ontlading  en vreugde aan MSC-kant op en rond het veld was enorm groot, net zo groot als de teleurstelling aan Alcides-zijde. In de laatste paar minuten bleef MSC geconcentreerd voetballen en kwam de winst geen enkel moment meer in gevaar.
Met deze geweldige presentatie blijft MSC D1 in het spoor van koploper JVZ, dat trouwens bij de wedstrijd aanwezig was om te kijken of ze al een voorschot op de titel konden nemen.  De achterstand blijft 1 punt. Komende woensdagavond spelen ze uit tegen ACV D1, de nummer drie. Hopelijk slaagt ACV D1 er in om de punten in Assen te houden. Komende zaterdag komt ACV D1 dan bij MSC D1 op bezoek. Als wij er dan in slagen om net zo goed te voetballen als tegen Alcides D1 dan zal ook  deze wedstrijd gewonnen worden.