De wedstrijd begon met een klein kwartiertje vertraging. De KNVB-scheidsrechter kwam niet opdagen en het duurde even voordat er – een overigens hele goede – clubscheidsrechter was gevonden. MSC D1 mocht aftrappen en nam direct het initiatief in handen. Binnen een minuut werd er twee keer op het Longa-doel geschoten en was het voor Longa duidelijk wat voor soort wedstrijd het zou gaan worden. In een week waarin op de Europese velden weer eens duidelijk werd dat pressievoetbal, hoog druk zetten en tempovoetbal de nieuwe norm is, liet MSC D1 – vanzelfsprekend op het eigen zeer bescheiden niveau – wederom zien dat het klaar is voor de toekomst van het voetbal. De mannen van Arjan, Michiel en Dennis zouden 60 minuten lang in een hoog tempo druk zetten op de tegenstander en de wedstrijd domineren.

Vanzelfsprekend gaat er nog wel eens wat fout. We zijn immers MSC D1 en niet Ajax D1. Het spel was – mede door de hinderlijke wind – wat rommelig en er werd te veel balverlies geleden. Maar op de inzet en de wil van het gehele team viel weinig tot niets aan te merken, waardoor de bal ook zo weer in eigen bezit was. Ondanks het overwicht en de vele kansen voor MSC D1, moesten de meegereisde supporters tot de laatste minuut voor rust wachten op de dik verdiende 0-1 voorsprong. Weer was het een door Julian perfect genomen en door Peter snoeihard ingekopte corner die tot de voorsprong leidde.

Na rust was het spelbeeld identiek aan dat van de eerste helft. Een dominant MSC D1 dat zelf meerdere kansen uit wist te spelen en tegelijkertijd helemaal niets weggaf. Wederom werd de geconcentreerd spelende en veel rust uitstralende Stue niet serieus getest. In de 16e minuut na rust tekende Romein met een echte spitsengoal de 0-2 eindstand aan. Mads zorgde er voor dat de Longa-verdediging een goede voorzet van Juliën niet goed kon verwerken en Romein stond precies op de goede plek om de bal binnen te tikken.

Plek 3 is voorlopig dus voor MSC D1. De voorsprong op Longa ’30 D1 bedraagt maar 2 punten, dus er is nog niets zeker. Over twee weken gaat MSC D1 naar Borne om tegen de nummer 2, NEO D1 aan te treden en de week daarna komt DZOH voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Ezinge. #opnaarplek3