Het was een schitterende dag om te voetballen en om 11:15 floot de scheids dan ook voor het begin van de wedstrijd. Het begin was niet goed van MSC dat werd dan ook afgestraft met een doelpunt. 0-1 SVM. Even leek het erop dat de jongens van MSC zich herpakten van de eerste 10 minuten, maar na ongeveer een kwartier voetballen was het toch weer raak voor SVM. De eerste helft was niet goed. De passing liep niet goed er werd te veel risico genomen: dat leidde tot een paar grote kansen van de tegenstander. Gelukkig voor MSC floot de scheids toen het tijd was voor de rust. In de kleedkamer kwam er een aanmoedigende preek van Ruud en van Erik. Blijkbaar hielp het wel, want na rust leek het wel of de jongens van D1 vleugels hadden. De passjes verliepen goed. En na verloop van tijd kreeg MSC steeds meer zelfvertrouwen en begon het ook kansen maken. Als SVM toch door de aanval en het middenveld wist te komen stond daar nog altijd de verdediging onder leiding van Remco met als voorstopper Robbert en de 2 backs Thom en Wisse. Zij onderschepten de bal en met opbouwend voetbal brachten zij de bal weer naar de middenvelders: Guido als mid-mid, Willem en later Tristan als rechtshalf, Stan en later Hidde als linkshalf. Die op hun beurt de bal weer doorschoven naar de aanvallers Wesley van links, Roi in het midden en Maarten van rechts. Degene die de bal er uiteindelijk in schoot was onze mid-mid, die de bal op de zestien kreeg en hem er goed in knalde,1-2. Het duurde niet lang of er kwam al bijna een 2e doelpunt. Na een schitterende pass van de linksback Wisse was Maarten weg. Helaas werd die zoals dat heet gesandwicht. Dat houdt in dat hij tussen 2 verdedigers plat werd gedrukt. Daardoor raakte hij uit balans en miste op een haar. Gelukkig kwam het 2e doelpunt er wel na een diepe bal van Tristan naar de rechtsbuiten die hem voorgaf op Wesley, waardoor Wesley hem er alleen maar in hoefde te tikken, 2-2. Er kwamen voor allebei de partijen nog wel enigszins kansen maar die bleven onbenut. Dit betekende dat toen de scheids floot voor het einde van de wedstrijd de stand nog steeds gelijk was.