In de loop van de week was er zowel goed als slecht nieuws van het blessurefront. Maarten bleek gelukkig geen langdurige aandoening aan zijn knie te hebben en mocht voorzichtig weer meespelen. Patrick zijn we daarentegen wel weer een tijdje kwijt. De val op zijn arm tijdens de wedstrijd tegen Staphorst D1 heeft jammer genoeg de net herstelde breuk weer opengescheurd. Dus weer in het gips en Patrick zien we volgens de arts pas weer na de winterstop tussen de lijnen verschijnen.

De wedstrijd, die begon met een minuut stilte voor Joop Hemme – het onlangs overleden erelid van MSC – liet vanaf het beginsignaal een duidelijk beeld zien. Een beter, goed voetballend, JVZ tegen een hardwerkend MSC. Ondanks het veldoverwicht van JVZ waren de eerste kansjes toch voor MSC. Op het MSC-middenveld werd er hard gewerkt en de verdediging was in het eerste kwartier ook goed bij de les. JVZ wist telkens voetballend uit de problemen te komen en werd na verloop van tijd sterker en sterker. Na een kwartier voetballen ging het helemaal mis bij MSC D1. Bij één van de eerste corners voor JVZ D1 werd er niet adequaat verdedigd. De bal bleef in het vijfmetergebied liggen en een JVZ-aanvaller knalde de bal langs Jarne. Kort daarna werd er door één van de verdedigers van MSC een onnodige overtreding in het eigen strafschopgebied gemaakt. De goed leidende scheidsrechter had maar één keuze: strafschop voor JVZ D1. Jarne zat er dichtbij, maar kon de bal er net niet uit houden. Kort voor de rust leidde een misverstand tussen keeper en verdediging tot een simpel doelpunt voor JVZ. 0-3 was daardoor de ruststand. JVZ was weliswaar beter, maar dit was te veel van het goede. Drie doelpunten tegen die alle drie niet echt nodig waren, terwijl we voorin net niet scherp genoeg waren om het doelpunt – dat de mannen van Vincent Kuik zeker wel verdienden – te kunnen maken.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Wel werd er scherper verdedigd, waardoor JVZ wel dreigend was, maar nooit echt gevaarlijk werd. Die scherpte ontbrak voorin. Enkele goede kansen konden niet door de MSC-voorwaartsen worden verzilverd. JVZ wist nog wel een keer te scoren, waardoor het 0-4 werd. Opnieuw was het een communicatiestoornis tussen twee MSC-ers die het tegendoelpunt inleidde. Daarmee is wel het grote verbeterpunt van de wedstrijd tegen JVZ genoemd. De mannen praten nog te weinig tegen elkaar. Voetballend gaat het al enkele weken prima. Als de onderlinge coaching ook nog beter wordt, dan zullen we lekker bovenin mee kunnen blijven voetballen.