MSC D1 was vanaf het eerste fluitsignaal de dominante partij. En dan niet zoals in Nederland gebruikelijk is alleen gemeten in het percentage balbezit, maar vooral ook gemeten in dreiging naar voren en naar het aantal kansen en doelpunten. De verdediging met Nick en Kai (en later Tim en Rogier) op de flanken en Peter en Daan in het centrum stond als een huis, waardoor Stue weinig te doen kreeg. Die paar keer dat hij handelend moest optreden deed hij dat zeer attent. Op het middenveld waren Jeen, Juliën en Jason hun tegenstanders de baas en voorin zorgen Julian, Mads en Hidde continue voor veel diepgang en dreiging.

In de 9e minuut leidde dit tot de 1-0 door Mads op een mooie assist van Jason. In de 25e minuut was het Jason zelf die na een goede assist van Peter de 2-0 in schoot. Hier bleef het in de eerste helft – ondanks het grote aantal kansen – bij. Na rust stond het vizier iets beter op scherp. Door goals in de 7e, 13e en 17e minuut na rust scoorde Jeen een zuivere hattrick. Hidde, Peter en Julian waren de aangevers. In de 22e minuut na rust kreeg Hidde eindelijk loon naar werken. Na goed doorzetten in de zestien wist hij de 6-0 aan te tekenen. Vier minuten voor tijd was het weer Hidde die een prima voorzet van Juliën afrondde en de 7-0 eindstand aantekende.

Volgende week wacht er weer een team uit Enschede. MSC D1 gaat dan op bezoek bij Sparta Enschede D1. De Spartanen uit Enschede staan nu nog een puntje boven ons. Eens kijken of we daar iets aan kunnen doen.