Vaste volgers van de top-amateurvoetbal kennen deze in het rood-wit spelende club niet alleen als één van de topclubs uit het zaterdagvoetbal, maar ook als de club met de mooiste/grootste hoofdtribune uit het amateurvoetbal. En, vanwege het belang van de wedstrijd – bij winst zou Excelsior ’31 D1 gelijk met MSC D1 op de 4e plaats terecht komen – werd de wedstrijd op het imposante hoofdveld gespeeld. Wellicht met de gedachte dat dit onze jongens zo zou afleiden dat ze onder hun normale kunnen zouden blijven.

Misschien werkt dat bij andere teams, maar niet bij de mannen van MSC D1. Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de even jonge als goede scheidsrechter van dienst schoot MSC D1 uit de startblokken. Vol gas, maar met overleg, werd er druk gezet op tegenstander en bal. Al na 15 seconden onderschepte Hidde hierdoor de bal en ontstond de eerste kans voor MSC D1 en nog eens 30 seconden later was het al raak. Weer was het Hidde die zijn tegenstander de bal ontfutselde om vervolgens Mads in stelling te brengen. Mads bleef koel en prikte de 0-1 achter de keeper van Excelsior ’31 D1 in het net. 0-1 in de eerste minuut, dat was nog eens goed begin van de wedstrijd.

Daarna zijn ook de eerste 10 minuten voor MSC D1. Veel druk op de tegenstander, snelheid en dreiging via de flanken zorgen er voor dat Excelsior ’31 D1 op eigen helft wordt teruggedrukt en er meerdere kansen voor MSC D1 ontstaan. In de 7e minuut wordt de grootste van deze kansen in de kiem gesmoord door een foutieve inschatting van de Excelsior ’31 grensrechter. Waarschijnlijk in de war gebracht door de snelheid van Mads vlagt hij onterecht af voor buitenspel. Een signaal dat door de scheids wordt overgenomen. Jammer, want Mads en Jeen gingen gezamenlijk ongehinderd op de keeper af en de 0-2 leek een zekerheidje. In de rust geeft de betreffende grensrechter aan er waarschijnlijk naast gezeten te hebben en biedt zijn excuses aan. Erg sportief en ook gewaardeerd, maar niet nodig. Foutjes maken we immers allemaal.

Het was inmiddels wel 1-1 geworden. In de 17e minuut countert Excelsior ’31 D1 scherp over hun rechterflank. We staan daar net iets te ver van onze man, waardoor er hard op de goal van Stue kan worden geschoten. Stue kan de bal nog wel aanraken, maar net niet genoeg om het vlammende schot te keren, 1-1 dus. In de 25e minuut wordt Kai hard op zijn hoofd geraakt. Duizelig moet hij het veld verlaten en Chanel maakt haar debuut in D1. Het team wordt op een paar plekken gewijzigd en Chanel neemt plaats op haar favoriete spitspositie.

In de rust speken de  mannen – en dame dus – met de trainer af dat ze de tweede helft net zo scherp zullen beginnen als de eerste. Want wie het eerst scoort gaat de wedstrijd winnen, zo is de verwachting. Zo gezegd, zo gedaan. MSC D1 speelt een prima en zeer overtuigende tweede helft. Enkele kansen en hoekschoppen zijn hiervan het resultaat. De 1-2 blijft in eerste instantie echter uit. Uiteindelijk valt de 1-2 in de 18e minuut na rust via een prima goal. De bal wordt vanaf de rechterkant goed uitgehaald en via het middenveld naar Jason – die als linksback door is gelopen – gespeeld. Jason maakt een goede loopactie en stuurt met een slim passje Hidde weg. Hidde blijft koel en tikt rustig de 1-2 binnen. In de 26e minuut maakt Mads de 1-3 na goed doorgaan van Chanel aan de rechterkant. Het verzet van Excelsior’31 is hierna definitief gebroken. Eigenlijk heeft MSC D1 in de tweede helft geen enkele kans weggegeven.

In de 27e minuut moet Peter er nog af na een tik tegen zijn knie. Mads verhuist naar achteren op de plek van Peter en Chanel gaat op 7 spelen. Kai verhuist naar de plek centraal in de spits en de 29e minuut belonen we eindelijk de goede cornerballen van Julian, doordat Kai de 1-4 binnentikt bij de eerste paal. Al met al een dik verdiende maar wel zwaar bevochten zege die ons niet is aan komen waaien. Tegen een ploeg die ook echt strijdt voor de winst en waarin een aantal goede spelers speelt. Complimenten voor de boys!

Door deze winst heeft MSC D1 Excelsior ’31 D1 op 6 punten gezet. De vierde plek van de 3e divisie G is voorlopig vast in handen van MSC D1. Met nog 4 wedstrijden te gaan en 1 punt achterstand op nummer drie Longa ’30 D1 blijft plek 3 in de eindrangschikking het doel. We beginnen komende zaterdag thuis tegen Winterswijk D1. Komt allen kijken. We trappen af om 12.00 uur op veld 8.

Wel even een waarschuwing vooraf voor de echte MSC-puristen: Winterswijk D1 speelt ook in het zwart-wit, waarschijnlijk treedt MSC D1 daarom in het mooie blauw-witte trainingstenue aan. Het is maar even dat u het weet. Desalniettemin, hopen we weer op veel toeschouwers en MSC-supporters langs de lijn.

Invalid Displayed Gallery