D1 speelt dit seizoen onverwachts toch in de hoofdklasse. Een van de teams trok zich terug en MSC D1 werd gevraagd dit gat te vullen. Het aanbod werd gretig geaccepteerd. De voorbereiding was kort en de tegenstanders in de competitie nieuw. De vraag was/is dus: waar staan onze mannen nu precies. De eerste competitiewedstrijd zou daarin enige duidelijkheid moeten brengen. KZC is over het algemeen een geduchte tegenstander.

Zo’n bliksemstart is dan dus lekker. Helemaal als hieraan een goed vervolg wordt gegeven. Na 8 minuten stond het al 2-0 voor MSC D1. In een mooi ritme ging D1 verder. De tegenstander werd direct vast gezet en zodra de bal in Meppeler bezit was werd er goed gecombineerd. Resultaat van al dit moois: een 5-0 voorsprong bij rust.

Zoals je wel vaker ziet, lukte het D1 na rust niet om het hoge niveau vast te houden. KZC wist nog wel 1 keer te scoren. Bij MSC was de tank leeg. Al met al een prima start van de competitie. Volgende week uit naar Staphorst. Zouden onze mannen ook daar de 3 punten weg kunnen kapen?