Gelukkig hoefden we nu ook weer niet zo ver, want vlak voor de Duitse grens werd de A18 richting Doetinchem gepakt. Via Varsseveld, de geboorteplaats van Guus Hiddink, en Lichtenvoorde (handig, nu weten we alvast exact waar de velden van Longa’30 liggen) kwamen we Winterswijk binnen. Direct links ligt daar het prachtige complex van FC Winterswijk, een in 2013 als gevolg van een fusie van drie voetbalclubs ontstane vereniging met meer dan 1.400 leden.

De gemeente Winterwijk was één van de drijvende krachten achter deze fusie en “beloonde” de gefuseerde clubs met een prachtig en modern complex, compleet met een modern en gezellig clubgebouw met 18 kleedkamers, 4 reguliere kunstgrasvelden en 1 E/F-kunstgrasveldje, alle vijf met verlichting en twee natuurgrasvelden. Mocht de wethouder sportzaken van de gemeente Meppel nog een werkbezoek op het programma hebben staan, dan raadt uw vaste verslaggever hem een inspiratietripje naar Winterswijk aan. Daar valt het één en ander te leren!

Bij binnenkomst in het clubgebouw vielen twee zaken direct op. Ten eerste de geweldige muurschildering met afbeeldingen van Johan Cruijff en zijn bekende spreuk: “ voetbal is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is” en ten tweede de goede ontvangst. Aan een desk zat een vriendelijke meneer die ons een kaartje gaf met daarop een plattegrond met de ons toegewezen kleedkamer, het veld waarop we moesten spelen en de weg daar naar toe. Kortom, uit alles kreeg je het gevoel dat FC Winterswijk een schoolvoorbeeld is van moderne voetbalclub, klaar voor de komende decennia.

Dan de wedstrijd, want daar kwamen we voor. FC Winterswijk D1 staan onderaan in de door MSC D1 aangevoerde middenmoot van de 3e div. G. Winst tegen Winterswijk zou voor MSC D1 aansluiting met de top drie betekenen. Winterswijk zou met drie winstpunten afstand kunnen nemen van plaats 10 (de laatste P/D-plek) en met een geruster hart de winterstop in zou kunnen gaan. Een voor beide teams belangrijke wedstrijd dus.

In zijn korte wedstrijdbespreking verwees de trainer nog maar eens naar de voetbalwijsheid van de Grote Meester die de spelers bij binnenkomst hadden gezien. In het verloop van de wedstrijd zou echter blijken dat het MSC-middenveld hier de nodige moeite had. Op dat vlak gaat het proces door en moeten nog stappen worden gezet. Wat in de eerste helft wel erg goed ging was het effectief benutten van de geboden en/of uitgespeelde kansen. Al in de tweede minuut strafte Hidde een slordigheidje in de defensie van FC Winterswijk af en stond de 1-0 (dit keer letterlijk) op het scorebord. MSC D1 bleef in het verdere verloop van de eerste helft de bovenliggende partij en via twee goede doelpunten van Juliën en Mads en een prima redding van Stue ging MSC D1 met een 0-3 voorsprong de rust in.

IMG_9764Na de rust was het spelbeeld duidelijk anders. FC Winterwijk begon direct fel en zette veel druk op MSC. Dat leidde in de eerste twee minuten al tot enkele kansen, die echter door Stue werden gepareerd. In de derde minuut was het wel raak voor de gastheren, 1-3. Het lukte MSC D1 vervolgens niet om zich onder de druk uit te voetballen. De mannen werden onrustig aan de bal, zaten niet meer kort genoeg op hun tegenstander, zochten vooral de moeilijke oplossing en liepen te veel met de bal. In de 12e minuut na rust leidde dat tot de aansluitingstreffer van FC Winterswijk, waarna MSC gelukkig weer wat beter ging voetballen.

Na de 2-3 was er nog wel veel druk van FC Winterswijk, maar echt grote kansen en veel gevaar leverde dat niet meer op. MSC D1 wist voor zichzelf ook weer wat kansen uit te spelen, maar ook zij werden niet meer echt gevaarlijk. MSC D1 wist de 2-3 voorsprong mee de kleedkamer in te nemen en was dus niet voor niets naar het verre Winterswijk afgereisd.

Na de wedstrijd tegen FC Winterwijk D1 zijn we exact halverwege de competitie. MSC D1 heeft tegen alle elf teams in de competitie één keer gespeeld. Er werd zes keer gewonnen, drie keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Daarmee werden 20 punten behaald en staan we halverwege op een mooie vierde plek. Bij eventuele winst van de tweede inhaalpot beginnen we de tweede competitiehelft met de vierde plek vast in handen. MSC D1 scoorde zelf 25 keer en kreeg 14 goals tegen. Wat gescoorde doelpunten betreft is dat plek zes en alleen koploper Quick’20 D1 en nummer twee NEO D1 hebben met respectievelijk 5 en 9 minder tegengoals hoeven incasseren.

Kortom, de spelers van MSC D1 en hun trainers Arjan, Michiel – geholpen door keepertrainer Dennis en looptrainer Chris – hebben in de afgelopen maanden een prestatie van formaat geleverd. Daarvoor hebben ze allemaal keihard gewerkt, intensief getraind, zich voor de volle 100% ingezet en veel plezier gemaakt. Zowel als team, als individueel zijn er weer stappen in de goede richting gezet. Nu lekker een paar weken vrij, een paar keer lekker ballen in de zaal en dan in het nieuwe jaar weer lekker aan de slag.

Vanaf deze plek wenst MSC D1 iedereen plezierige Feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2016 toe. Tot volgend jaar!!