Onder leiding van de gelukkig weer naar MSC teruggekeerde trainer Arjan Bosschaart, assistent-trainer Michiel Gelmers en keeperstrainer Dennis Hendrikse gaat MSC D1 proberen de goede prestaties van het vorige MSC D1-team eer aan te doen. MSC D1 is samen met streekgenoten JVZ, Olde Veste, De Weide en DZOH ingedeeld in de 3e divisie G. De overige tegenstanders komen allemaal uit Overijssel en Gelderland en onder hen zit een aantal D1-teams van gerenommeerde top amateurverenigingen, zoals Excelsior’31 uit Rijssen, Quick’20 uit Oldenzaal, SC Enschede en Longa’30 uit Lichtenvoorde. We doen zelfs Winterswijk aan. Kortom, MSC D1 gaat flink wat kilometers maken dit seizoen.

Maar zoals altijd start het seizoen met drie bekerwedstrijden. Voor de beker valt MSC D1 “gewoon” onder KNVB Noord, lekker dichtbij dus. De tegenstanders zijn de D1-teams FC Meppel, JVZ en Hoogeveen. MSC D1 startte de bekercampagne vandaag (zat. 22 aug.) met een thuiswedstrijd tegen de buren van FC Meppel. Vooral voor nieuwkomers Daan en Juliën was dit een extra spannend duel. Zij kwamen dit seizoen over van de groen-witten en speelden dus tegen hun oude voetbalmaatjes. Zij zouden zich hierdoor niet in de war laten brengen en beiden een goede pot spelen.

Daan en Juliën startten in de basis, net als Stue, Kai, Nick, Jason, Romein, Peter, Hidde, Mads en Jeen. Julian begon op de bank. Tim hield hem daar geblesseerd gezelschap en zou vandaag niet spelen. De vraag vooraf was: hoe hebben de mannen de eerste zware trainingsweek doorstaan? Het antwoord daarop was al snel duidelijk: meer dan prima!

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende Wim Wijntjes was MSC D1 heer en meester op het veld. Er werd snel en goed druk gezet op FC Meppel wanneer zij in balbezit waren en aan de bal werd er goed gevoetbald. Ook was er was veel dreiging op de vleugels en het middenveld was voor MSC. Achterin zat de boel potdicht. Zodanig zelfs dat FC Meppel in de hele wedstrijd geen enkele kans heeft gehad.

Alleen bleven de goals lang uit. MSC D1 was wel gevaarlijk, maar het duurde tot de 27e minuut voordat het overwicht in een doelpunt werd uitgedrukt. Jason passeerde de prima FC Meppel keeper van afstand. Eindelijk 1-0, dat duurde lang. De tweede goal volgde snel. Nog voor de rust scoorde Jason zijn tweede, weer met een prima schot.

Na rust was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste 30 minuten. Een oppermachtig MSC D1 tegen een hardwerkend en moedig FC Meppel D1. De FC Meppel keeper wist menig tegendoelpunt te voorkomen, terwijl de MSC keeper niet in actie hoefde te komen. Uiteindelijk was het Jeen die met een mooie goal de 3-0 eindstand op het bord zette.

Al met al een prima eerste week voor MSC D1. De enige tegenvaller is de blessure van Tim, maar die zal ongetwijfeld snel weer aanhaken. Aanstaande woensdag spelen we de tweede bekerwedstrijd, uit bij JVZ. Volgende week zaterdag komt vv Hoogeveen D1 naar Ezinge. Hopelijk slaagt MSC D1 er dan in de knock-out fase van de beker te bereiken.