Toch was het MSC D1 dat al snel de score openende. Maarten werd na een goede aanval door twee man aan zijn shirt naar het kunstgras getrokken. De uitstekend leidende scheidsrechter Kevin Wiltens floot terecht voor een vrije trap. Wesley schoot de vrijetrap van een metertje of 25 over de keeper in de goal en de 1-0 was een feit. De mannen van Vincent Kuik gingen prima door en waren voetballend waren ze KZC’08 D1 duidelijk de baas. Wesley werd voor rust nog twee keer goed in stelling gebracht. Eerst via
een prachtige steekpass van Niek en daarna door een prima rush van Rutger. Beide keren rondde Wesley koelbloedig af, waardoor er een 3-0 ruststand op het bord kwam te staan.

Na rust ging MSC D1 prima door en de overwinning kwam geen moment in gevaar. Diverse grote en kleinere kansen warden leverden jammer genoeg geen doelpunten op. Tot het moment dat Wesley zijn
tegenstander weer eens te slim af was en hard op de goal schoot. Maarten nam – als de echte spits die hij is – geen risico en ramde de bal tegen het net, maar gaf ook direct aan dat het schot van Wesley al over de lijn was. 4-0 voor MSC D1 en 4 goals van Wesley.  Het liep lekker voor onze linksbuiten. Willem maakte na een prima individuele actie nog de 5-0. Daarmee was de start van de tweede seizoenshelft een hele goede.
Volgende week komt Staphorst D1 op bezoek. Als Vincent’s mannen dan weer net zo goed spelen als vandaag, dan zit winst er zeker weer in. We kijken er al naar uit.