Het spel was erg onrustig en daardoor slordig, veel balverlies en er veel gelopen met de bal. Toch was MSC D1 wel de bovenliggende partij. In de 9e minuut van de wedstrijd nam het dan ook de leiding. Romein scoorde op aangeven van Nick, die een goede actie op rechts afsloot met een prima voorzet op de spits. MSC D1 bleef na de 1-0 sterker dan de tegenstander, maar wist dit overwicht door het slordige spel en het vele balverlies niet in meer doelpunten uit te drukken. SC Genemuiden benutte in de 21e minuut wel hun enige kans van de wedstrijd. Hun sterke spits – die in de gehele wedstrijd in Rogier zijn meerdere moest erkennen – schoot de terecht toegekende penalty onberispelijk tegen de touwen. Daarmee was de 1-1 eindstand in de 21e minuut al bereikt.

Een week later zou het uit tegen Rohda Raalte D1 – ook een 2e divisionist – een stuk beter gaan. De twee (pittige) trainingen van die week hadden duidelijk een positief effect op het spel van MSC D1. Direct vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter domineerde MSC D1 de wedstrijd. Er werd continue druk op de tegenstander en het vijandelijke doel uitgeoefend. MSC D1 was dreigend en wist zich meerdere kansen uit te spelen. Aan de andere kant werd er bijna niets weggegeven. Rohda Raalte kwam niet verder dan één schot van afstand, dat door Stue prima werd gepakt.

Het was toen al 0-1 voor MSC D1. In de 7e minuut zette Mads na een doeltrap van de tegenstander goed druk op zijn man en wist hij de bal te veroveren. Mads behield goed het overzicht en speelde de vrijstaande Jeen aan, die de bal koel over de grond langs de keeper in het doel schoof. Daarna waren er voor het rustsignaal nog meerdere kansen voor MSC D1, onder andere voor Jeen, Jason en Mads. Ook Hidde bezorgde zijn tegenstander een lastige ochtend. Al met al een enorme verbetering ten opzichte van de wedstrijd tegen Genemuiden een week eerder.

De tweede helft was weliswaar iets minder dan de eerste, maar nog steeds goed genoeg om Rohda Raalte D1 relatief eenvoudig de baas te blijven. Ook na rust lukte het de gastheren niet om gevaarlijk te worden. Aanvallend bleef MSC D1 sterker dan de tegenstander. Uiteindelijk maakte MSC D1 in de 24ste minuut de 0-2 door een goede actie aan de rechterkant van Julian. Hij bereikte met goede voorzet Hidde, die de bal lekker binnen schoot. Bij de 0-2 van Hidde bleef het echter. Heel MSC D1 speelde een prima wedstrijd en verdiende een compliment voor de wijze waarop een middenmoter uit de 2e divisie overtuigend werd verslagen. Prima gedaan, mannen!!!

Aanstaande zaterdag staat er om 10.15 uur op veld 8 van sportpark Ezinge een oefenpot tegen vv Heerenveen D1 op het programma. De mannen uit Heerenveen staan tweede in de 3e divisie H en zijn een zeer goed team, misschien zelfs wel beter dan de vorige twee oefentegenstanders. De mannen van Arjan en Michiel zullen dan ook flink aan de bak moeten om een goed resultaat te behalen. Komt u kijken?? Het zal zeker de moeite waard zijn.