Op een goed bespeelbaar veld, met dank aan de Gemeente Meppel, en na een lange warming up o.l.v. Cas kon de wedstrijd beginnen. Jammer genoeg viel Bart Jan met een blessure in de warming up af en ook Jari was niet topfit na twee dagen koorts dus werd verdediger Remco van Keulen van E1 ingevlogen. Oefenwedstrijden als deze worden gebruikt om de jongens op hoog nivo tegen sterke tegenstanders te laten ervaren en leren en ook met het oog op de competitie ‘nieuwe dingen uit te proberen’! We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en beide teams moesten weer even wennen aan balgevoel en het veld. Flevo Boys hadden het betere van het spel maar onze jongens weerden zich kranig. De verdediging met Victor, Jari, Jochem en Daan verdiende de eerste helft een groot compliment want die stond als een huis. Voorin waren de spitsen onbereikbaar waardoor we geen vuist aanvallend konden maken. De tweede helft begon Remco als linkerverdediger en na uitval van Jari en wat ver-schuivingen probeerden we Daan ff in de spits. Deze tweede helft begonnen we niet scherp en werd het binnen vijf minuten 0-1 en vlak daarna nog een aantal grote kansen voor Flevo Boys. Langzamerhand kwamen we onder de druk vandaan en speelden ons eigen spelletje waarbij een paar goede kansen werden gecreëerd maar jammer genoeg niet werden benut. De uitstekende leidsman Fabian van ’t Zand floot af en iedereen zocht de warme douche op. 0-1, nipt verlies maar toch:Grote klasse D1! We bedanken Flevo Boys voor de sportieve wedstrijd en succes in de competitie.
30 januari thuis om 945u tegen Go Ahead Kampen, koploper 1ste klasse Oost, tot dan!