MSC D1 startte de wedstrijd weer in dezelfde opstelling als de voorgaande weken. Romein was afwezig met een kuitblessure en gaat pas weer spelen als hij volledig fit is. Daan en Tim hadden niet volledig getraind en komen terug van blessures. MSC D1 startte zoals de trainers dat graag zien, prima en met volle druk op de tegenstander. Al na 4 minuten schiet Juliën van buiten de 16 meter op de goal die hoog in de goal verdwijnt, 0-1 en een lekker begin van de wedstrijd. Na de snelle 0-1 blijft MSC D1 de gevaarlijkste ploeg en is er een paar keer zicht op de 0-2. Jammer genoeg lukt het steeds net niet om de belangrijke tweede goal te maken. Na 20 minuten geeft MSC D1 niet meer de absolute druk, waardoor NEO sterker kan worden. Uiteindelijk resulteert dit in de 24e minuut in een (discutabele) penalty voor NEO D1. Stue zat nog wel in de goede hoek, maar de 1-1 was een feit. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de kleedkamer kijken de mannen met de staf terug naar de eerste helft en komen tot de conclusie dat ze terug moeten naar het spel en de inzet van de eerste 20 minuten. Eenmaal weer op het veld wordt dit voornemen ook voor de volle 100% en door alle spelers uitgevoerd. Dit leidt dit – op een kans voor NEO in de 8e minuut na rust na – tot een totale dominantie voor MSC D1. NEO D1 komt er niet meer aan te pas. Juliën scoort zijn tweede en ook Jeen en Mads vinden het net.

NEO D1 wordt dus met 1-4 verslagen en de mannen van Arjan, Michiel en Dennis hebben weer eens een keer laten zien welke stappen er in dit seizoen zijn gezet. Met nog één wedstrijd te gaan is de 3e plek binnen handbereik. Zaterdag 7 mei komt DZOH D1 naar sportpark Ezinge. Om 11.30 uur wordt er dan afgetrapt. Een gelijkspel is waarschijnlijk voldoende, maar MSC d1 gaat natuurlijk voor de winst. #opnaarplek3 Komt u ook kijkn MSC D1 echt kansloos was. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was dus een goed moment om te zien hoe MSC D1 zich ten opzichte van het begin van het seizoen heeft ontwikkeld.