Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima scheids, Houcin Elkhatari, was duidelijk dat bij MSC D1 de echte scherpte ontbrak. Het middenveld, dat normaal veel druk op de tegenstander zet en het tempo in de wedstrijd hoog houdt, leek wat afwezig. Er werd op 2 a 3 meter gedekt i.p.v. dicht op de man te zitten en er werd veel te veel gelopen met de bal. Het eerste leidde tot kansen voor de tegenstander en het tweede leidde tot veel balverlies en haalde het tempo uit het aanvalsspel van MSC D1. Het was dan ook de aanvoerder van Sparta Enschede die als eerste kon scoren. Totaal ongehinderd door zijn directe tegenstander kon hij al in de derde minuut aanleggen voor een schot van afstand, dat onhoudbaar voor Stue tegen de touwen sloeg.

MSC D1 leek na deze snelle tegenslag te beseffen dat de wedstrijd was begonnen. Vooral de aanvallers pakten de uitdaging op. Hidde, Romein en Nick zetten in tegenstelling tot hun eigen middenvelders wel veel druk op de tegenstander. In de 8e minuut veroverden Romein en Hidde de bal en speelden samen de laatste man en de keeper van Sparta Enschede D1 uit. Hidde scoorde na een fraaie 1-2 combinatie met Romein. Nauwelijks twee minuten later was het weer raak. Hidde veroverde de bal en bood na een mooie solo rechtsbuiten Nick een niet te missen kans op de 2-1. Daarna volgen 15 minuten matig voetbal. MSC D1 was wel iets sterker dan de tegenstander uit Enschede, maar omdat individuele acties te ver werden doorgevoerd smoorden kansrijke acties in de kiem. Het wachten was op een moment van Hidde. Vlak voor rust was het eindelijk zo ver. Een diepe bal van Jason kwam ietwat gelukkig bij Hidde terecht. Hidde zette aan voor weer een goede solo. Romein liep goed mee, maar Hidde besloot de actie zelf af te ronden. Heel koel schoot hij de 3-1 ruststand op het bord.

In de tweede helft zakte het spel van MSC D1 nog iets verder weg en Sparta Enschede D1 nam het initiatief in de wedstrijd over. De grote kansen waren echter voor MSC D1. Jason wist met een goede solo tot twee keer toe tot vlak bij de Sparta-keeper te komen, maar aarzelde beide keren op het laatst net iets te lang waardoor de verdediging een goal kon voorkomen. Jammer, want met 4-1 of zelfs 5-1 zou de wedstrijd natuurlijk zijn gespeeld.

Nu hield Sparta zicht op een goed resultaat en dat zou het in de laatste 10 minuten van de wedstrijd ook krijgen. De mannen uit Enschede profiteerden in de 54e en 58e minuut namelijk van fouten bij MSC D1. In beide gevallen werd voorin eenvoudig de bal verspeeld en werd er daarna geen druk op de bal gezet of niet terug verdedigd. “Dat moet iemand anders maar oplossen, niet mijn probleem”, leek jammer genoeg de gedachte van de meeste MSC-ers te zijn. Hierdoor werd het dus 3-3 en gingen onnodig twee kostbare punten verloren. Volgende week, in de uitwedstrijd bij d’Olde Veste D1, moet het echt beter. Dat zou geen probleem moeten zijn, want Bas Bijen – trainer van MSC 1 – neemt komende week de training van Arjan over. Dat zou toch een garantie voor succes moeten zijn.