“Nou, dan doen we dat maar”, was kennelijk de collectieve gedachte van MSC D1. In een prima eerste helft voerde het team individueel en collectief de gegeven opdrachten prima uit. Peter en Daan heersten in het centrum – de gevaarlijke JVZ-spits kreeg 60 minuten lang geen voet aan de grond – Jeen vulde zijn rol op mid-mid prima in, Nick speelde solide op rechtsachter, terwijl Hidde op linksvoor een ware plaag voor zijn tegenstander was. Maar ook het slimme spel van Romein in de spits, de snelheid en actieradius van Mads en het goede spel van Julian en Jason zorgden ervoor dat JVZ D1 weinig grip op MSC D1 kreeg. Tim was op linksachter zijn tegenstander de baas en Stue zorgde vanuit de goal voor rust en zekerheid voor de defensie. En bij de wissels na twintig minuten, namen Kai, Juliën en Rogier de rollen over van Tim, Julian en Nick en zakte het spel geen moment in. Werkelijk alle 14 jongens speelden een prima pot voetbal!

Het was toen trouwens al 1-0. In de 7e minuut omspeelde Hidde weer eens zijn tegenstander. Hij bleef goed kijken en legde de bal keurig op maat terug op Jeen, die met buitenkantje rechts de bal achter de JVZ keeper schoot. Na de 1-0 bleef MSC D1 gevaarlijk en werden er meerdere kansen en corners uitgespeeld, maar de 2-0 bleef uit. Die viel pas in de laatste minuut voor rust. Mads gaf een heerlijke steekbal op Hidde, die – in tegenstelling tot de JVZ keeper – niet aarzelde en de bal lekker binnen schoot.

Met de 2-0 had Hidde niet alleen de ruststand, maar ook de eindstand, op het bord geknald. In de tweede helft was MSC D1 aan de bal iets minder dan voor rust. Het balbezit was wel voor de zwart-witten, maar veel gecreëerd werd er niet. Verdedigend bleef MSC D1 zonder problemen overeind. Kortom, de 2-0 voorsprong werd professioneel over de eindstreep gevoetbald. Een prima prestatie van het hele team en een mooie revanche voor de onnodige nederlaag van de week er voor. Aanstaande zaterdag speelt MSC D1 weer thuis. Om 11.15 uur wordt er dan afgetrapt tegen Sparta Enschede D1.