In Emmeloord aangekomen bleek dat het altijd al indrukwekkende complex van de Boys nog imposanter wordt. Nog meer velden en aan nieuwe kleedkamers wordt hard gewerkt. De mannen en dame van Ruud Swaak lieten zich niet door de omgeving imponeren en werkten geconcentreerd hun warming up af. Na de laatste technisch/tactische aanwijzingen van Ruud ging D1 gemotiveerd de wei in. Vers gemaaid, vochtig gras kom daar nog maar eens om in deze tijd van kunstgras. Toch was het wel even wennen aan het veld. De bal rolde duidelijk minder goed op het dikke, natte en nog steeds iets te hoge gras. Wel was MSC vanaf het begin de bovenliggende partij. De tegenstander bestond uit eerstejaars D-spelers en was fysiek en voetbaltechnisch niet ons opgewassen.

De wedstrijd stond onder leiding van een zeer jonge, maar evenzo gemotiveerde scheidsrechter. Nauwelijks ouder dan de 22 spelers in het veld, maar goed leidend. Oké hij floot veel af, maar fouten maakte hij niet. Dit soort jongens is hard nodig om het scheidsrechterscorps in de toekomst op peil te houden. Het is dan ook jammer dat hij van onze spelers niet het respect kreeg dat hij verdiende. Hopelijk was dit de eerste en laatste keer deze competitie dat MSC D1 de scheidsrechter beledigd. Aan Ruud zal het niet liggen. Hij maakte duidelijk dat hij niet accepteert.

Terug naar de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en steeds naar de vrije man gezocht. Het middenveld en de voorhoede waren duidelijk te sterk voor de tegenstander en de verdediging en doelman Jurre kwamen de gehele wedstrijd niet noemenswaardig in gevaar. Het enige verbeterpunt is het afmaken van de kansen. Het veldoverwicht leidde tot veel kansen en mogelijkheden, maar tot te weinig doelpunten. Alleen Roy, Willem en Wesley wisten het net te vinden. Willem schoot nog een keer op de lat, maar het bleef bij drie doelpunten. Al met al een prima wedstrijd met een overtuigende 3-0 eindstand. Volgende week komt SVM op bezoek op Ezinge. Zij hebben beide wedstrijden ruim gewonnen, dus er is werk aan de winkel. De wedstrijd tegen Flevo Boys maakte duidelijk dat ook SVM te pakken moet zijn!